Lenkams parūpo lietuvių moralė

Tikėjimo tiesų nenorintys mokytis ir abortus darantys lietuviai – didžiausias mūsų šalyje gyvenančių lenkų galvos skausmas.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) pasišovė mokyklose įvesti privalomas tikybos pamokas ir uždrausti abortus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) pasišovė mokyklose įvesti privalomas tikybos pamokas ir uždrausti abortus.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("Lietuvos rytas")

2013-03-13 13:35, atnaujinta 2018-03-10 02:35

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) pasišovė mokyklose įvesti privalomas tikybos pamokas ir uždrausti abortus.

Nors siūlymą vaikus privalomai mokyti tikybos kritiškai vertina net Lietuvos katalikų bažnyčios Vyskupų konferencija, LLRA vadovai nusileisti nėra linkę.

„Ne visi nori mokytis ir matematikos”, – oponentams yra atkirtęs LLRA lyderis Valdemaras Tomaševskis.

Šįvakar „Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Nuoga tiesa”, kurią veda žurnalistė Rūta Janutienė, bus diskutuojama apie lenkų pastangas Lietuvos žmones padaryti doresnius.

Laidos rengėjai žada aštrią diskusiją. LLRA poziciją yra pasirengę ginti Seimo narys Jaroslavas Narkevičius, kultūros viceministras Edvardas Trusevičius ir Vilniaus vicemeras Jaroslavas Kaminskis.

Kitoje barikadų pusėje – švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, Nepriklausomybės Akto signataras Mečys Laurinkus, Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos lyderis Julius Panka ir „Lietuvos ryto” politikos apžvalgininkas Vytautas Bruveris.

Jis įsitikinęs, kad LLRA iš esmės – populistinė partija, bandanti įrodyti, kad lenkus mūsų šalyje kai kas skriaudžia. V. Bruverio nuomone, kuo daugiau įtampos kyla, tuo LLRA atstovams yra geriau.

„Lietuva neturi kito pasirinkimo, kaip tik gerinti ryšius su Lenkija.

Tačiau dabartinis Lenkijos elitas remia vandenį drumsčiančius Lietuvos lenkus ir tai sukuria niekam nereikalingą įtampą”, – tikina politikos apžvalgininkas.

D.Pavalkis papasakos apie tai, kaip viešėdamas Lenkijoje prašė Punsko valsčiaus savivaldybės atidėti sprendimą dėl trijų lietuviškų mokyklų uždarymo.

Beje, „Nuogos tiesos” rengėjai išsiaiškino, kad daugelyje Rytų Lietuvos mokyklų jau seniai dėstoma tik tikyba.

„Lietuvos ryto” TV, 18.45 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.