A. Rybakas Policijos chorą į projektą grąžino dėl meilės vienai iš dalyvių

Rusiškomis dainomis prasidėjusi ketvirtoji „Chorų karų“ laida nustebino ne vieną televizijos žiūrovą. Drauge su muzikinio projekto vedėja Inga Jankauskaite sekmadienio vakarą uždainavęs „Eurovizijos“ laimėtojas Aleksandras Rybakas ne tik prabilo lietuviškai, bet ir užėmė senbuvio Vytauto Šapranausko vietą. Tačiau neilgam. Po dviejų kūrinių į studiją atskubėjęs V. Šapranauskas paprašė svečią apleisti vakaro vedėjo kėdę ir pasodino A. Rybaką prie komisijos narių suolelio.

Vaidos Genytės Policijos choras.<br>J. Stacevičius
Vaidos Genytės Policijos choras.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 18, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:58 PM

„Inga, pati pagalvok... tau jis per jaunas, jis prastai šneka lietuviškai. O aš... Aš tave labai myliu“, – savo partnerei tarė V. Šapranauskas. Nesutrikusi I. Jankauskaitė paprašė aktoriaus tai įrodyti ne žodžiais, o veiksmais. „Na, gerai. Duokite man erdvės, maestro – muzika!“, – mostelėjo V. Šapranauskas ir choristų padedamas užtraukė žinomą Džordanos Butkutės dainą „Dėl tavęs“.

Pirmieji pasirodė Stano ir jo vadovaujamas Benamių choras „Spindulys“. Dar praėjusią savaitę laimėję galimybę pasilepinti Druskininkų SPA choristai į muzikinį projektą atvyko gerokai atsigavę ir linksmesni. Neseniai dviprasmiškų replikų dėl savo kuriamo įvaizdžio sulaukęs choras šįkart nusprendė kiek pakoreguoti ir sceninius drabužius. Anksčiau apskurusiais valstiečiais persirengę choro nariai šįkart pasidabino kiek puošnesnėmis „sermėgomis“.

Jaudinantis jų pasirodymas sužavėjo ir komisijos narius. „Džiaugiuosi, kad pagavote laimės žvaigždę. Stano – puikus chorvedys“, – pasirodymą pakomentavo komisijos pirmininkė, operos solistė Kristina Zmailaitė. Tuo tarpu Kauno muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys prasitarė, kad jam nepatinka choro bandymas sugraudinti. „Jūs spaudžiate gailestį. Norėčiau, kad save pristatytumėte kaip „Spindulio“, o ne kaip Benamių chorą“, – sakė jis. Prie komisijos narių prisijungęs A. Rybakas liko sužavėtas šiuo numeriu: „Man tai buvo labai jautru. Tikiu, kad savo gyvenime patyrėte labai daug dalykų.“

Prieš komisijos narių ir televizijos žiūrovų teismą stojo ir Kauno Studentiškasis choras su „16 Hz“. Originalus ir spalvingas numeris sulaukė itin gerų vertinimų. „Pradžioje labai „nugrybavote“, tačiau galiausiai prasilaužėte. Labai jus sveikinu už originalų pasirodymą“, – kalbėjo K. Zmailaitė. Gerų žodžių negailėjo ir B. Želvys. Pasak jo, choras parodė tai, ką sugeba geriausiai ir puikai žino, kaip dainuojate. A. Rybakas prisiminė neseniai koncertavęs Kaune. „Jei būčiau žinojęs, kad ten tiek daug gražių žmonių! Jūs labai talentingi“, – kalbėjo jis.

„Man šis numeris labiausiai patiko. Choreografija puiki, vienu metu galėjau girdėti net 10 ar 15 balsų – tai nuostabu. O jūsų chorvedys – mažas genijus“, – komplimentų Panevėžio „Indigo“ chorui ir jo vadovui Vytautui Matuzui negailėjo A. Rybakas. Aukščiausiais balais įvertintas choras sulaukė ir kitų komisijos narių pagyrų. K. Zmailaitė prasitarė, kad šis choras – jos favoritų sąraše, juos gyrė ir B. Želvys. Šmaikščių žodžių negailėjo aktoriaus Dominyko Vaitiekūno personažas Nerimantas. Pasak jo, chorui reikia daugiau maksimalizmo.

Dviprasmiškų vertinimų sulaukė „ŠarkA“ ir Vilniaus mieste gyvenančių žmonių Šachmatinis choras. Originalus jų įvaizdis nepaslėpė akivaizdžiai „pro šalį“ dainuojančio solisto. Tai neliko nepastebėta ir komisijos narių. „Jūs įdėjote daug darbo ir visa tai labai matosi. Tik paklausykit įrašo – nes kai kur labai „plaukėt pro šalį“, – apie choro nusidainavimą kalbėjo K. Zmailaitė, tačiau skyrė jam aukščiausią balą. Komentuodamas chorą A. Rybakas juokėsi: „Jūs visi taip gražiai šypsotės!Nežinau, ką jūs valgėte prieš pasirodymą, tačiau ir aš norėčiau tai išbandyti.“

Dar vieni „Chorų karuose“ pasirodė Anatolijaus Oleiniko Druskininkų Deimantinis choras. Originaliais graikiško stiliaus drabužiais pasipuošę atlikėjai uždainavo Jurgos Šeduikytės kūrinį „Nebijok“. K. Zmailaitei pasirodymą apibūdino kaip gana skoningą, tačiau, pasak jos, buvo nemažai ir klaidų. „Muzikine prasme jūs labai profesionalūs. Tai – svarbiausia. Tačiau man nelabai patiko jūsų choreografija“, – kalbėjo A. Rybakas. Tuo tarpu aštrialiežuvis Nerimantas nevyniojo žodžių į vatą. „Subtilumas – tai nėra raukyti savo snukį. Subtilumas – tai turėti širdį su ja šnekėtis. To man trūko“, – kalbėjo jis.

Paskutinysis pasirodė Vaidos Genytės Policijos choras. V. Šapranauskas kelis kartus pagyrė itin patraukliai atrodančią, raudonais nėriniais puoštą suknele pasipuošusią chorvedę, jai komplimentų negailėjo ir visi kiti vyriškos lyties atstovai. „Visas pasaulis būtų daug geresnis, jei visi policininkai dainuotų. Tai gražiausias šio vakaro pasirodymas“, – kalbėjo A. Rybakas. Beveik visi komisijos nariai skyrė aukščiausius balus. Gero įvertinimo pagailėjo tik Nerimantas – jam pasirodymas atrodė per daug šaltas.

Susumavus komisijos narių ir žiūrovų balsus, projekto rezultatų lentelė atrodė taip: 1 vieta – Vytauto Matuzo vadovaujamas Panevėžio „Indigo“ choras. 

2 vieta – „16 Hz“ ir Kauno Studentiškasis choras.

3 vieta – Stano vedamas Benamių „Spindulio“ choras.

4 vieta – Druskininkų Deimantinis choras su generolu Anatolijumi Oleiniku.

Ant išlikimo ribos laviravo „ŠarkA“ ir jų Šachmatinis choras bei V. Genytė su savo Policijos choru. Galiausiai, susumavus taškus, buvo nuspręsta, kad projektą šįkart paliks pastarasis. Tačiau, kaip ir buvo galima tikėtis, „Chorų karai“ pateikė staigmeną. V. Šapranauskas šmaikščiai skubėjo linkėti Policijos chorui geros kloties ir lengvo sugrįžimo prie įprastų darbų, tačiau netikėtai atsistojęs A. Rybakas čiupo į rankas mikrofoną ir tarė: „Man labai patinka Policijos choras. Aš įsimylėjau vieną iš šio choro merginų. Jei ji paliks projektą, aš šįvakar prarasiu šansą.“

Jo sprendimu choras buvo sugrąžintas į projektą ir toliau galės lygiomis teisėmis kovoti dėl pirmosios vietos. Tiesa, kuri iš merginų yra jo favoričių sąraše – A. Rybakas neišdavė, tačiau buvo nesunku atspėti, kad svečias iš Baltarusijos savo simpatijas atidavė V. Genytei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?