Gero kino mylėtojams - uždraustos meilės istorija

Romantinė drama „Geišos išpažintis” – tai jaunos japonės, užaugusios šilko, veidrodžių ir intrigų karalystėje, gyvenimo ir uždraustos meilės istorija.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 19, 2013, 11:11 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:00 AM

Režisierius Robas Marshallas (miuziklų „Čikaga” ir „Devyni” kūrėjas) 2005 m. ekranizavo to paties pavadinimo Arthuro Goldeno romaną ir pelnė net tris „Oskarus”.

Pasaulio ekranuose pasirodęs filmas sulaukė prieštaringų vertinimų. Japonai piktinosi, kad pasakojime apie geišą pagrindinius vaidmenis atliko kinų aktorės Ziyi Zhang ir Gong Li. Kinai niršo, kad jų šalies aktorės dėvi tradicinius „nacionalinių priešų ir okupantų” kimono.

Negana to, kinai į savo ekranus filmą išleido tik po griežtos cenzūros, kai suderinus su „Sony Pictures” buvo apkarpytos „nepadorios” ir „pernelyg atviros” meilės scenos.

Mažoji Čijo (Suzuka Ohgo) ramiai augo neturtingame žvejų kaimelyje, kol nelemtą dieną jos šeimos neištiko nelaimė – mirė Čijo motina. Našliui tėvui teko nepavydėtina dalia auginti dvi dukras. Nebegalėdamas mergaičių išmaitinti tėvas parduoda jas į Kiotą.

Čia prasideda seserų vargai. Palydėtos į didmiestį įtakingo Pirmininko (Kenas Watanabe) vyresnioji Čijo sesuo patenka tiesiai į žemiausio rango viešnamį, o vos devynerių sulaukusiai Čijo pasiseka – ji atsiduria vienuose garsiausių geišų namų ir patenka į šeimininkės – Motinėlės (Kaori Momoi) globą. Mergaitė tampa tarnaite, dirbančia tik už maistą ir stogą virš galvos, kol vyresnioji nenuspręs, kad ji tinkama tapti geiša.

Čijo triūsia nuo ryto iki vakaro tvarkydama geišų apartamentus, ruošdama valgį ir patarnaudama Hatsumomo (Gong Li) – svarbiausiai namų geišai, kuri nepraleidžia progos visais įmanomais būdais apkartinti mergaitei gyvenimą.

Pamažu Čijo apsipranta ir ima perprasti intrigų kupiną geišų gyvenimą. Mergaitė išmoksta laviruoti tarp konkuruojančių geišų. Ji suvokia – moteris pasilinksminimo namuose yra tik prekė, kuri gali būti aukštos kokybės, brangiai kainuojanti arba tiesiog nieko verta. Merginai kalama į galvą, kad meilė tokiame pasaulyje nepageidaujama, o vyrai, kuriuos geiša sutinka, – klientai ir niekas daugiau.

Sulaukusi paauglystės ir išgražėjusi Čijo (Ziyi Zang) ima kelti grėsmę Hatsumomo viešpatavimui, tad Motinėlei nelieka nieko kita, kaip perduoti merginą į konkuruojančių namų geišos Mamehos (Michelle Yeoh) globą. Čijo gauna naują vardą Sajuri ir pradeda geišos mokslus. Mamehos globojama mergina išmoksta visko, ką privalo žinoti profesionali geiša.

Tačiau Čijo-Sajuri nusižengia geišos etikai – jos širdyje nedrąsiai įsiliepsnoja visam gyvenimui uždraustas jausmas – meilė.

TV3, 23.25 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.