Filmą „Redirected“ kuriantis režisierius E. Vėlyvis tikisi tapti naujuoju Q. Tarantino

„Redirected“ pasakos apie meilę tėvynei, tačiau jos išraiška bus visiškai kitokia. Filmas žiūrovui pasakos, kaip lietuviškos kiaulės auklėja anglišką kiauliškumą. Filmu bus siekiama paneigti tai, kas yra neišvengiama - užsieniečių kuriamus mitus apie Lietuvą.

Spaudos konferencijos akimirka.<br>D. Umbrasas
Spaudos konferencijos akimirka.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Apr 29, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:17 PM

„Čia Žibutė ir Gvazdikas, jos - ištikimos kiaulės. Matote, net filmo pavadinimą ant užpakalių išsitatuiravo“, - už pavadėlio laikydamas du jaunus paršelius šyptelėjo vienas iš kūrybinės komandos narių.

Filmo kūrėjai nerekomenduoja jo žiūrėti jautriems, humoro ir šaržo nesuprantantiems piliečiams. „Labai apgailestauju dėl savo paties sukurtų personažų elgesio ir džiaugiuosi, kad kol kas esu sveikas“, – spaudos konferenciją pradėjo filmo režisierius E. Vėlyvis. Pasak jo, tai nėra trečioji kriminalinio trilerio „Zero“ dalis, tai - šis tas kitokio.

„Redirected“ pasakos apie meilę tėvynei, tačiau jos išraiška bus visiškai kitokia. Filmas žiūrovui pasakos, kaip lietuviškos kiaulės auklėja anglišką kiauliškumą. Filmu bus siekiama paneigti tai, kas yra neišvengiama - užsieniečių kuriamus mitus apie Lietuvą.

Dviejų valandų filmas pasakos tarp Lietuvos ir Didžiosios Britanijos vykstančią istoriją. Londone apiplėšę nelegalų kazino vyrukai nuo juos persekiojančių gangsterių pabėga į Malaiziją. Tačiau dėl Islandijos ugnikalnio išsivežimo jie priversti leistis Lietuvoje, kur patenka į neįtikėtinų nuotykių sūkurį Vilniuje ir provincijoje.

Išvyksta filmuoti į D. Britaniją

Lietuvoje parengiamieji filmavimo darbai truko tris mėnesius, o intensyvus filmavimas - dar du. Pasak prodiuserės Astos Liukaitytės, filmavimo lokaciją tekdavo keisti itin greitai, nes kino juosta buvo filmuota 38-iose skirtingose vietose – nuo sostinės iki provincijos ir tikro lietuviško kaimo.

Jau penktadienį dvidešimt kūrybinės komandos narių pakels sparnus į Angliją ir ten filmuos tolimesnius filmo kadrus. „Londone jau atlikome visus paruošiamuosius darbus, ten užtruksime savaitę. Tuomet beliks sumontuoti visą „dešrą“, – pasakojo E. Vėlyvis.  

„Man atrodo, kad filmavimas vyko visą gyvenimą“, – darbo Lietuvoje akimirkas prisiminė A. Liukaitytė. Paklausta, kiek kainavo pastatyti filmą, ji nusijuokė: „Čia tas pats, kas klausti, kiek man metų.“ Tačiau vėliau šmaikščiai užsiminė, kad norint sužinoti tikslią pinigų sumą, pusę „limono“ reikia padauginti iš dviejų.

Kas bus filmo platintojai, kalbėti dar anksti – galutinis produktas bus paruoštas tik vasaros pabaigoje. „Mumis jau susidomėjo pasaulinį pripažinimą turintys platintojai“, – džiaugėsi prodiuseriai. Pasak jų, darbo įdėta tikrai daug, komanda – stipri, todėl ir rezultatas turi būti atitinkamas.

Vaidina būrys garsių aktorių

Prie juostos kūrimo prisidėjo būrys garsių aktorių iš skirtingų pasaulio šalių. Dauguma jų - iš Lietuvos, D. Britanijos, JAV, Latvijos, Rusijos. Aktorius, kitaip filme žinomas kaip „žmogus-radiatorius“, - australas.

Pirmas aktorius, kuris sutiko vadinti filme, buvo kovingais veiksmais futbolo aikštėje pagarsėjęs britų aktorius Vinnie Jonesas. „Jis lengvai sutiko, mes pasakėme datą, ir jis atvažiavo“, – sakė aktorius Donatas Šimukauskas.

E. Vėlyvis tikino besididžiuojantis tokiais vardais, kaip Scotas Williamsas, Gilas Darnellis, Oliveris Jacksonas, Antony Strachanas.

Lietuvių aktorių sąraše - taip pat neeilinės asmenybės. Filme vaidino net 50 geriausių Lietuvos aktorių, tarp kurių – amžiną atilsį Vytautas Šapranauskas, Kęstutis Jakštas, Mindaugas Papinigis, Rafailas Karpis, Mantas Stonkus ir daugelis kitų. Pirmą kartą kine debiutuos talentingoji ir seksualioji Monika Vaičiulytė, sužibėjusi Oskaro Koršunovo spektaklyje „Išvarymas“.

Tikisi sudominti pasaulinę rinką

Režisierius su nauju savo kūriniu tikisi ne tik sudrebinti Lietuvos kino pasaulį, bet ir drąsiai išmėginti jėgas tarptautiniuose vandenyse.

Filme bus galima išvysti daug lietuviško humoro, lietuviškų papročių, tačiau 80 proc. filmo bus kalbama anglų kalba ir tik likę procentai – visomis kitomis. „Visi ieško naujo Tarantino. Ir jeigu tas Tarantino bus iš Lietuvos – bus fantastika“, – sakė filmo kūrėjai.

„Redirected“ jau dabar prognozuojama tarptautinė sėkmė, filmo platinimu domisi kino pasaulio grandai, tokie kaip „Universal Pictures“ ar „Karo film“.

„Neslėpsime, mūsų ambicijos didelės. Esame numatę 60 tikslinių regionų, kur norėtumėme rodyti filmą, tačiau labai svarbu išsirinkti teisingas platinimo kompanijas, kurios efektyviausiai mums atstovautų ir įdėtų daugiausia pastangų“, – teigė už filmo platinimą atsakinga prodiuserė Daiva Jovaišienė.

Kalbėdamas apie amžiaus cenzą E. Vėlyvis sakė: „Patys tikimės N-16, tačiau išgirdę mano pavardę jie jau iš karto rašo „S“ raidę. „Zero“ buvo su dviem „S“, todėl nenustebčiau, jei „Redirected“ būtų su trimis „S“ raidėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.