„Visatos sargai“ – superherojų filmas apie antiherojus

Specialiai lrytas.lt, San Diegas

Daugiau nuotraukų (1)

Vainius Eiva

Jul 26, 2013, 12:20 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:26 PM

San Diege vykusioje parodoje „Comic Con 2013“ studija „Marvel“ pristatė ne tik labiausiai visiems žinomų filmų tęsinius, bet ir tuos filmus ir veikėjus, kuriuos žiūrovai galės išvysti pirmąjį kartą. Pristatymų metu vos keliais žodžiais buvo užsiminta apie 2015 metais pasirodysiantį „Žmogų skruzdę“ („Ant-man“) ir daug daugiau buvo kalbėta apie jau kitais metais pasirodysiantį projektą „Visatos sargai“ („Guardians of the Galaxy“).

Pristatyti visiškai kitokio nei dauguma žiūrovų įpratę matyti superherojų filmo ir jo herojų kompleksiškumo susirinko pagrindinius vaidmenis juostoje atliekantys aktoriai Benicio Del Toro, Chrisas Prattas, Lee Pace‘as, Michaelas Rookeris, Dave‘as Bautista, aktorės Karen Gillan ir Zoe Saldana. Taip pat, prie aktorių prisijungė režisierius Jamesas Dunnas ir „Marvel“ studijos direktorius Kevinas Feige‘as.

„Šis superherojų filmas išsiskirs iš visų kitų matytų. Čia pagrindiniai veikėjai nėra visų numylėti didvyriai, o greičiau anti-herojai. Tai vagys, sukilėliai, žudikai, kurie turės išmokti labai daug gyvenimiškų pamokų, kad pasiektų bendrą tikslą“, – sakė pagrindinės veikėjos Nebulos vaidmenį atliekanti aktorė Z. Saldana. Pasak aktorės, šiam vaidmeniui jai reikia ruoštis labai ilgai. „Šis vaidmuo yra ypatingas tuo, kad turiu būti su labai daug grimo. Beproto daug laiko praleidžiu sėdėdama kėdėje, kol ant manęs užkrauna visą mano išvaizdą. Bet čia ateidama pagalvojau – jei jau kartą buvau mėlyną, tai kodėl negaliu būt žalia? O mano veikėja yra kaip ir keista. Ji pažaliuoja kai susigėsta. Pažaliuoja, kai supyksta ir pažaliuoja, kai susijaudina“, – juokdamasi pasakojo aktorė.

Vieną iš pagrindinių juostos veikėjų Žvaigždžių valdovą įkūnijantis aktorius Chrisas Prattas sakė, kad persirengęs pasijuto visai kitu asmeniu. „Dažnai būna, kad vaidindamas būni tiesiog savimi. Šiuo atveju, apsivilkęs kostiumą pasijutau visai kitaip. Pasikeitė net mano eisena. Jaučiausi visai kitu žmogumi. Ir žinoma, mano veikėjas – palaidūnas, mėgstantis šlaistytis po visatą ir kabinti mergas. Bus įdomu pažiūrėti, kaip viskas keisis. Juk dar turime gal 15 procentų viso filmo“, – dėstė Ch. Prattas.

„Man keisčiausia visame šitame reikale buvo tai, jog aš per visą karjerą neturėjau tiek grimo, kiek čia. Paprastai vaidindavau kietą vyruką ir panašiai, bet beveik nesigrimuodavau. Šioje filmavimosi aikštelėje aš vaikštau su tona grimo. Tas mane yra labai neįprasta, bet visai įdomu“, – savo įspūdžiais dalinosi aktorius M. Rookeris.

Pristatymo metu labiau nerimas matėsi vieno naujausių aktorių, buvusio amerikietiškų imtinių žvaigždės D. Bautista‘os veide, kurį nuolat palaikė ir drąsino greta sėdėjusi Z. Saldana. „Man labai patinka vaidinti, tačiau vaikščioti į tūkstančius atrankų yra didžiausias košmaras. Labai džiaugiuosi, kad visa ši kūrybinė grupė mane palaiko ir padeda man pasiekti aukščiausių rezultatų. Taip pat esu patenkintas patekęs į „Marvel“ superherojų šeimą, kad ir kiek daug nervų man visa tai kainavo“, – slėpdamas akis pasakojo neseniai aktoriaus karjerą pradėjęs D. Bautista.

Pasak režisieriaus J. Dunno, šis filmas, kad ir išsiskiriantis iš visos „Marvel“ visatos, turėtų patraukti visų žiūrovų dėmesį būtent savo išskirtinumu ir puikiais aktoriais. „Kol kas kalbos apie tęsinį tikrai nėra ir nebus, nes mes dar net nesukūrėme pirmo filmo. Žinoma, jei žiūrovams ir vadovams filmas patiks, galbūt išvysime dar vieną seriją puikių filmų su nuostabiais ir ypatingais veikėjais“, – sakė režisierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.