Garsiausi šalies dainininkai kovojo dėl geriausiojo vardo

Pernai žiūrovų simpatijų sulaukęs muzikinis projektas „Auksinis balsas“ sugrįžta į eterį. Trečiadienį LRT studijoje vyko pirmosios laidos filmavimas, per kurį prisistatė naujieji projekto dalyviai.

Girmantė Vaitkutė užtraukė garsiosios Adele kūrinį.<br>D.Umbraso nuotr.
Girmantė Vaitkutė užtraukė garsiosios Adele kūrinį.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 28, 2013, 8:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:49 PM

Išskirtinį vakarą pradėjo praėjusių metų „Auksinio balso“ nugalėtoja, šiemetinio projekto „Romeo ir Džiuljeta“ vedėja Vilija Matačiūnaitė. Ji atliko Beyonce kūrinį „Crazy In Love“.

„Koncertų skaičiui neatsiliepė, bet, nepaisant to, aš pati puikiai susitvarkiau. O prizas vis dar spintelėje saugiai savo eilės laukia“, – sakė Vilija.

Prie starto linijos pirmoje laidoje išsirikiavo skirtingų muzikinių žanrų atstovai: Erica Jennings, Liudas Mikalauskas, Šorena Džaniašvili, Jeronimas Milius, Evelina Sašenko, Jokūbas Bareikis, Girmantė Vaitkutė, Germanas Skoris.

Pirmasis ant scenos lipo L.Mikalauskas. Jis atliko Margio ariją iš operos „Pilėnai“. Projekto „Auksinis balsas“ išskirtinis bruožas – tik gyvai atliekami kūriniai. Visiems dainininkų pasirodymams pritaria LRT grupė ir simfoninis orkestras, diriguojamas Vytauto Lukočiaus.

Liudo pasirodymą įvertino kompetentinga vertinimo komisija: Zita Kelmickaitė, Zbignevas Levickis, Nomeda Kazlaus, Vytautas Lukočius.

„Labai gerai, kad pradėjote projektą lietuviška arija. Kadangi esate muzikalus, šarmingas, įvaldote pačius sudėtingiausius muzikinius tekstus, norėčiau palinkėti jums nedidinti balso. Kuo jį labiau didini, tuo jis mažiau skamba“, – patarė Kristina, skirdama L.Mikalauskui aukščiausią įvertinimą.

Ji ne vienintelė buvo susižavėjusi Liudo pasirodymu. Gražių žodžių bei dešimtuko nepagailėjo ir Z.Levickis. „Aš manau, kad Liudas yra iš tų dainininkų, kuriuos reikia atsargiai kritikuoti. Kitaip ilgai negyvensi – Lietuvos moterys sudraskys į skutelius“, – juokavo Z.Kelmickaitė.

Laidos vedėjai Andrius Rožickas ir Beata Tiškevič buvo nustebę – jau pirmasis pasirodymas surinko maksimalų 40 balų įvertinimą.

Sekantis – Šorenos pasirodymas. Egzotiškoji dainininkė atliko gruzinų liaudies dainą, kuriai buvo pritaikyta džiazo aranžuotė. Nors niekas iš vertinimo komisijos narių nesuprato nė vieno žodžio, daina palietė jų širdis.

„Džiaugiuosi, kad pasirinkote tokį įdomų variantą. Manau, niekas negalėtų to atkartoti Lietuvoje“, – sakė Zbignevas. Komisijos nariai Šorenai skyrė 38 balus. Raudona suknute pasipuošusi dainininkė, regis, visai nesijaudino dėl prasidėjusio projekto: „Man visai nebaisu, bet įdomu ir džiugu. Noriu išbandyti save skirtinguose žanruose. Išklausyti įvairius pastebėjimus, kurie galbūt man padės ateityje.“

Trečioji ant scenos lipo taip pat ne lietuviškos kilmės atlikėja. E.Jennings sudainavo Christinos Aguileros kūrinį „Aint No Other Man“. Visiems puikiai pažįstami ritmai išjudino salėje sėdinčius žiūrovus.

„Man visada patiko Ericos stiliaus pajautimas. Ji labai jaučia skirtingų stilių muziką dar nuo tada, kai pradėjo koncertuoti su „Skamp“. Man labai smagu, kad Erica jau labai puikiai kalba lietuviškai. Tai jos vyro, Jurgio Didžiulio, nuopelnas. Todėl man jis labai patinka, – žodžius į vatą ėmė vynioti Z.Kelmickaitė. – Už Ericos Jennings stilių aš jai šiandien parašysiu dešimt.“

„Labai jaunatviška Erica. Ji visai nepaseno nuo to laiko, kai pasirodė su „Skamp“. Dar tais laikais buvau labai įsimylėjęs Ericą, todėl svarstydavau, ji susens per laiką, ar ne“, – senus laikus juokaudamas prisiminė Zbignevas.

Prisipažinęs meilę Ericai ir pabrėžęs, kad ji puiki šokėja ir dainininkė, Z.Levickis parašė E.Jennings aukščiausią balą. Iš viso ji pelnė 40 balų.

Toliau – Germano iš grupės „The Perfect Pill“ pasirodymas. Jaunas dainininkas atliko Robbie Williamso kūrinį „Let Me Entertain You“.

Germanas buvo Z.Kelmickaitės mokinys Lietuvos muzikos akademijoje, tad Zita ir toliau liko jam mokytoja. Ji visai nesivaržydama išsakė G.Skoriui kritiškus žodžius, bet balą parašė gerą – devynetą.

„Nemačiau Lietuvoje, kad vyrai tiek daug šoktų. Žinau, kad jaunimas eina į šokius, bet paskui susėda prie baro ir nustoja šokti. Man pasirodė, kad jūs tai darėte su malonumu. Dėl to jus sveikinu, nes daug vyrų gėdijasi, kad jiems patinka šokti arba dainuoti“, – sakė Zbignevas, rašydamas dešimtuką.

Štai V.Lukočius pastebėjo, kad ši daina nėra itin artima dainininkui. Jis palinkėjo Germanui bėgant laikui atrasti save. Iš viso G.Skoris gavo 38 vertinimo komisijos balsus.

Sekantis savo jėgas išbandė aktorius ir dainininkas J.Bareikis. Jis atliko Tomo Joneso kūrinį „Delilah“.

„Labai džiaugiuosi jūsų pasirodymu, nes jūs buvote vienintelis atlikėjas, kuris sugebėjo sudrebinti mūsų publiką. Po šios dienos jaučiasi, kad projektui galite priduoti kažko kitko, ne tik vokalinių sugebėjimų. Šiandien viskas buvo labai puiku, bet reikia, kad ateityje toliau kiltumėte“, – sakė V.Lukočius.

Štai Z.Kelmickaitei J.Bareikio pasirodymas pasirodė banalus ir nuvalkiotas.

„Esate aukštos kokybės arklys, kurį reikia išjodinėti. Daugiau dėmesio vokalui“, – pastebėjo Kristina, parašydama J.Bareikiui aukščiausią įvertinimą. Iš viso jo pasirodymas buvo įvertintas 39 balais.

Štai G.Vaitkutė atliko dainininkės Adele kūrinį „Set Fire To The Rain“. Lyriškas kūrinys paliko puikų įspūdį ne tik žiūrovams, bet ir laidos vedėjams bei vertinimo komisijai.

„Jūs turite nemažą balsą ir jį visai neblogai valdote. Kaip pirmai laidai jūsų pasirodymas yra labai geras“, – gyrė K.Kazlaus. Visiškai kritikos nesulaukusi Girmantė buvo įvertinta aukščiausiais balais. Vertinimo komisija skyrė G.Vaitkutei 40 balų. Ją ant scenos pakeitė E.Sašenko, atlikusi žaismingą Barbra Streisand kūrinį „Lover, Come Back To Me“.

„Jei ir toliau taip pasirodysite, tai šiame projekte turėsime labai žavią, moterišką katytę“, – šypsojosi K.Zmailaitė. Nuostabiai nusiteikę vertinimo komisijos nariai negailėjo gražių žodžių ir aukštų balų. Iš viso E.Sašenko pelnė 40 balų. Paskutinis pasirodė J.Milius, atlikęs „Deep Purple“ dainą „Mistreated“. Nors kūrinys ir jo atlikimas kuo puikiausiai įtiko K.Kazlaus, ji vis dėlto išreiškė norą pamatyti Jeronimą atliekant kitokio žanro muziką.

„Pats žanras senamadiškas. Žmonės nevertina šio stiliaus, nes reikia didelio įdirbio ir jėgų. Negaliu Jeronimo vertinti, nes aš negalėčiau padainuoti taip, kaip jis“, – gyrė Zbignevas.

V.Lukočius pajuokavo, kad Jeronimo pasirodymas buvo toks puikus, kad dešimtbalė vertinimo sistema yra tiesiog per siaura. Taigi, J.Milius pelnė 40 balų.

Koncerte taip pat turėjo pasirodyti į sceną sugrįžtantis „Lemon Joy“ lyderis Igoris Kofas. Vis dėlto jis prie projekto prisijungs vėliau.

Pirmoji „Auksinio balso“ laida per televizorių ekranus bus rodoma kitą šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.