Su mylimaja išsiskyręs M.Douglasas atvyksta į kino festivalį Prancūzijoje

Johnas Travolta, Nicolas Cage‘as, Cate Blanchett ir Michaelas Douglasas yra tarp žvaigždžių, žengsiančių 39-ojo Dovilio kino festivalio raudonuoju kilimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:03 PM

Šį penktadienį prasidėsiantį amerikietiškų filmų festivalį Prancūzijos šiaurės pajūrio kurorte atidarys Steveno Soderbergho juosta „Už kandeliabrų“ (Behind the Candelabra), kurioje M.Douglasas vaidina ekscentriškąjį šoumeną Liberace, 1987-aisiais mirusį nuo AIDS.

Iš viso 14 filmų varžysis dėl festivalio Didžiojo prizo, kurį rugsėjo 7 dieną paskirs prancūzų aktoriaus Vincent'o Lindono vadovaujama žiuri.

Festivalio organizatoriai sako, kad konkursiniai filmai tyrinėja „kaimiškos Amerikos šaknis ir ieško gyvenimo prasmės“.

Tarp pristatomų filmų yra Ryano Cooglerio „Frutvalio stotis“ (Fruitvale Station), kuri po pergalės Sandanse varžėsi Kanų kino festivalyje.

Konkursinėje programoje taip pat yra „Visa prarasta“ (All is Lost) su Robertu Redfordu.

J.Travolta kalbės apie „Žudymo sezoną“ (Killing Season), kuriame vaidina su Robertu De Niro, o C.Blanchett reklamuos naujausią Woody Alleno darbą „Džesmina“ (Blue Jasmine), kuriame vaidina.

Dovilyje taip pat bus parodyta nemažai dokumentinių filmų, pavyzdžiui, „Šokis Džafoje“ (Dancing in Jaffa) apie projektą, kuriuo siekiama suburti palestiniečių ir izraeliečių vaikus bendram šokiui, siekiant peržengti politinius ir kultūrinius skirtumus.

Tuo tarpu „Nelygybė visiems“ (Inequality for All) pasakoja apie buvusio JAV prezidento Billo Clintono pirmąjį darbo sekretorių Robertą Reichą, kuris yra įsitikinęs, kad Jungtinėse Valstijose didėjantis atotrūkis tarp pajamų yra vienas rimčiausių pavojų ekonomikai ir demokratijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.