Holivudo žvaigždę R.Zemeckį traukia protėvių žemė Lietuva

Kad ir koks garsus ir užsiėmęs būtum, kraujo šauksmas nenuslopsta. Tokių populiarių filmų kaip „Forestas Gampas”, „Atgal į ateitį”, „Skrydis” režisierius Robertas Zemeckis (61 m.) neatsispyrė šiam šauksmui ir savo protėvių žemę parodė vaikams bei gražuolei žmonai aktorei Leslie Harter-Zemeckis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2013, 10:15 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:37 PM

Čikagoje lietuvio ir italės šeimoje gimęs Robertas seniai svajojo ne tik aplankyti Lietuvą, bet ir ją parodyti savo šeimai.

Kelionė buvo privati, Holivudo garsenybė nepageidavo viešumo. Galbūt todėl pasirinko rugpjūčio mėnesį, kai po Vilniaus ir kitas žinomas vietas daugiausia vaikšto turistai. Jam puikiai sekėsi likti nepastebėtam jų minioje.

R.Zemeckio atostogų maršrutas driekėsi ir per garsius Vilniaus muziejus, kurių darbuotojai svečią apibūdino kaip malonų, besišypsantį ir visai nepasipūtusį.

Kaip ir dera kino kūrėjui, „Oskaro” laureatas R.Zemeckis Vilniuje neaplenkė Teatro ir kino muziejaus. Apžvelgęs sales jis peržiūrėjo pirmąjį 1938-ųjų lietuvišką animacinį filmą „Storulio sapnas” ir net nusipirko jo kopiją.

Lietuviškais atributais svečias domėjosi ir Energetikos bei technikos muziejuje. Pavyzdžiui, jo dėmesį patraukė Elektrėnų naujakurio būstas prieš 50 metų – panašioje aplinkoje, apsupti panašių daiktų, gyveno dauguma šalies miestiečių.

Ekskursiją šiame muziejuje vedęs gidas Laurynas Sužiedėlis „Stiliui” pasakojo, kad režisierius, jo žmona, vaikai bei lydinti kompanija buvo labai maloni ir draugiška.

„Puikiai žinau šį režisierių – juk vaikystėje jo filmas „Atgal į ateitį” buvo vienas mėgstamiausių. Tačiau jei man nebūtų pasakę, kad tai būtent šis žmogus, turbūt nebūčiau pažinęs. Jis elgėsi paprastai ir šiltai”, – dalijosi įspūdžiais Laurynas.

Gidas šiek tiek jaudinosi prieš susitikimą, bet vos pasisveikinus tapo aišku, kad be reikalo.

„Man smagu, kad bendravau su pasaulinio garso žvaigžde”, – kalbėjo Žaislų muziejaus edukatorė Monika Žemantauskaitė, mačiusi ne vieną R.Zemeckio filmą, tarp jų – ir garsųjį „Forestas Gampas”.

Ji beveik 40 minučių pasakojo svečiams apie seniausius Lietuvos žaislus ir viduramžių radinius, susijusius su vaikyste. Jie kantriai ir susidomėję klausėsi.

Vienas Žaislų muziejaus steigėjų Povilas Blaževičius ir žymusis svečias dar pasišnekučiavo apie žaislų gamybą XX amžiuje, kaip būdavo kopijuojami japonų, prancūzų, amerikiečių sumanymai. Ir apie tai, kaip medį, skardą išstūmė plastikas bei guma ir žaisluose įsitaisė elektronika.

Parengė Daiva Kaikarytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?