Su afrikiečiais šokti pabandžiusi R.Mikelkevičiūtė pasijuto medinė

„Kaip mūsuose svečius pasitinka nukrautu stalu, taip afrikiečiai svečių laukia su dainomis ir šokiais, nes kuo pavaišinti svečių neturi“, - savo kelionę po Zambiją prisimena Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2013, 11:45 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:36 PM

Jau šį sekmadienį 20 val. LNK žiūrovai išvys žinomų žurnalisčių nufilmuotą dokumentinį filmą „Zambija: „Ačiū, Lietuva!“ apie varganą vaikų padėtį šioje Afrikos šalyje.

Atvykusios į vieną iš kaimelių, žurnalistės buvos sutiktos kaip seniai matytos giminės - su vietinių šokiais ir dainomis. Jos greitai buvo įtrauktos į šokėjų būrelį.

„Pasirodė, kad esu visiškai medinė! Nors esu šokanti, ir lanksti, ir repetuoju”, - juokėsi R.Mikelkevičiūtė, prisiminusi, kaip afrikietės kikeno iš judviejų su Giedre šokių.

„Ten penkerių metų mergaitės – kokios grakščios, joms tai įgimta“, - susižavėjimo afrikietiškais šokiais neslėpė ir vietinių gracija stebėjosi G.Talmantienė.

Šokiai ir dainos vietiniams leidžia bent kuriam laikui pamiršti nepriteklių, maisto trūkumą, ligas.

Savaitę Zambijoje praleidusios žurnalistės negali iš atminties ištrinti vaizdų, kuriuos ten teko išvysti. Tačiau nors būtis Zambijoje – vargana, televizijos laidų vedėjos rado ir smagių dalykų.

G.Talmantienė sakė, kad visi iki vieno šioje šalyje turi muzikinę klausą ir moka puikiai judėti pagal ritmą: „Patrypti bandėme mokytis ir mes, tačiau supratome, kad šokti taip, kaip jie, niekuomet neišmoksime".

Gundančiai judindamos klubus žurnalistės nusprendė pasipuošti afrikietiškų raštų drabužiais. Nuvykusios į vieną iš turgų jos įsigijo keletą metrų ryškiai numargintų audinių.

Įprastomis dienomis vietos gyventojos audiniais apsivynioja galvas dėl to, kad būtų patogiau nešti daiktus. O puošdamosi šventadieniais susuka iš medžiagų neįtikėtinas figūras.

„Paprašėme, kad taip padabintų ir mus. Vietinėms šis procesas buvo kone linksmesnis nei mums, – pasakojo G.Talmantienė. – Su tokiais bokštais ant galvų pačios sau atrodėme žavios.

Tačiau kai juodaodžių paklausėme, ar baltaodės moterys jiems apskritai gražios, išgirdome atvirą atsakymą: „Nelabai."

Po kelionės į Zambiją kartu su organizacija „Gelbėkit vaikus“ žurnalistės sukūrė dokumentinį filmą „Zambija: Ačiū, Lietuva!”, jo transliacijos metu LNK žiūrovai galės aukoti skurstantiems Zambijos vaikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.