R.Žilinskas džiaugiasi kiekviena blaiviai praleista diena

Kiek dabartinių ir buvusių Seimo narių turi rimtų bėdų dėl alkoholio? Kiek jų gydosi? Tai šį vakarą bandys išsiaiškinti TV3 laidos „Prieš srovę” kūrėjai.

Seimo narys R.Žilinskas džiaugiasi kiekviena blaiviai praleista diena.
Seimo narys R.Žilinskas džiaugiasi kiekviena blaiviai praleista diena.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Sep 24, 2013, 10:54 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:13 PM

– Pagrindinis laidos herojus – Seimo narys Rokas Žilinskas. Ar jis jums sakė, kiek laiko negeria nė lašo? – pasiteiravau laidos vedėjos Audrės Kudabienės.

– Jis tiksliai kaip buhalteris skaičiuoja kiekvieną be alkoholio išaušusią dieną. Nuo tada, kai Rokas baigė detoksikacijos kursą, praėjo devyni mėnesiai ir šešios dienos.

– Po kokio įvykio Seimo narys nusprendė gydytis?

– Turbūt taip atvirai prieš televizijos kameras jis dar nėra pasakojęs apie juodžiausias savo dienas, kai vos nepaskendo alkoholio liūne. Tai buvo baisiausias jo gyvenimo tarpsnis.

Seimo narys pasakojo žvelgęs mirčiai į akis. Už išgelbėtą gyvybę jis dėkoja jam atsigauti padėjusiems medikams. Būtent jie yra svarbiausi ligonio blaivėjimo proceso dalyviai.

Tačiau aš ir kaip žurnalistė, ir kaip žmogus stebiuosi, kodėl kitų gyvybę gelbėjantys šalies priklausomybės ligų centrų darbuotojai keletą mėnesių priversti badauti.

Tiek laiko jie tikina negaunantys atlyginimų. Prieš 5–6 metus tai stebino, o dabar tai skamba tiesiog absurdiškai.

Žmogžudystė užminė mįslę

Laidoje taip pat bus prisiminta tragedija, beveik prieš dvi savaites įvykusi Varėnoje, kai 36 metų Gintautas Eidukonis nužudė savo žmoną Renatą, aštuonerių metų jųdviejų sūnų ir nusižudė pats.

„Nužudžiau žmoną ir vaiką. Ir pats pasikarsiu”, – tokią žinutę G.Eidukonis tragedijos naktį išsiuntė savo broliui.

Tačiau laidos žurnalistų kalbinti nužudytosios moters giminaičiai tikina, kad telefonu rašyti žinučių jis nemokėjo. „Ar gali būti kita nusikaltimo versija?” – bus klausiama laidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.