M.Petruškevičius LNK eteryje debiutuos su nauja laida

Bene garsiausias šalies stilistas, televizijos laidų apie madą ir stilių vedėjas Mantas Petruškevičius (29 m.) ilgai be eterio nebuvo. Ilgus metus TV3 televizijos veidu buvęs M.Petruškevičius perbėgo į LNK. Portalo lrytas.lt žiniomis, jis ves etiketo ir grožio laidą, kurioje žmonės ryšis kardinaliems pasikeitimams.

Ilgus metus TV3 televizijos veidu buvęs M.Petruškevičius perbėgo į LNK.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ilgus metus TV3 televizijos veidu buvęs M.Petruškevičius perbėgo į LNK.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Oct 8, 2013, 4:57 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:54 AM

Prodiuserė Jurga Gusarovienė apie M.Petruškevičiaus debiutą LNK televizijoje kol kas daug neatvirauja, tačiau portalui lrytas.lt patvirtino, kad viena laida su žinomu stilistu jau buvo nufilmuota.

LNK laidoje M.Petruškevičius dirbs kartu su etiketo žinovu, žurnalistu Giedriumi Drukteiniu. Mantas taps jo asistentu.

Šešerius metus TV3 ir TV6 eteryje Mantas vedė laidą „Mados reidas“. Pernai metais, kartu su bičiule ir stiliste Asta Valentaite, tapo TV3 laidos „Patys pačiausi“ vedėju.

Prieš kurį laiką duodamas interviu „Lietuvos ryto“ priedui „TV antena“, lietuviškais kanalais transliuojamoms laidoms Mantas pažėrė ne tik liaupsių, bet ir kritikos.

„Jeigu televizijoje dažniau rodytume ir kalbintume įdomius žmones, turėtume iš ko pasimokyti ir pasisemti išminties. Tačiau televizija vis labiau virsta prastu cirku. Galiu mesti akmenį ir į savo laidas „Mados reidas“ ar „Patys pačiausi“. Tokios ir kitos panašios laidos iš to bendro cirko nelabai išsiskiria, o jų vedėjai dažnai nori nenori atrodo kaip šunys, pririšti prie būdų. Apmaudu, kad televizijos nevertina savo veidų. Vaikydamiesi momentinio populiarumo ar didesnių reitingų laidų kūrėjai aukoja tai, ką turi brangiausia.“, - įsitikinęs M.Petruškevičius.

M.Petruškevičius sakė, kad galvodamas apie estetiką televizijose pirmiausia pasigenda gražių, skoningų ir išradingų vinječių, užsklandų, laidų logotipų ir interjerų. Anot jo, daug jų sukurta be išradingumo ir be skonio. Laidų vedėjai paprasčiausiai pastatomi (arba pasodinami) baldų salonuose prie sienų, o tai bado akis.

„Televizijoje estetika yra labai svarbi. Dažnai žiūriu užsienio TV laidas, todėl turiu su kuo palyginti. Apmaudu, kad mūsų televizijos paskubomis kurpdamos menko turinio projektus pataikauja pigiam skoniui. Pažįstu nematomą televizijos pusę — žinau, kaip kuriamas TV laidų ar renginių vedėjų įvaizdis, kaip paskubomis lekiama skolintis drabužių iš įvairių parduotuvių ar salonų.

Laidų vedėjams dažniausiai perkami pigiausi drabužiai. Norėtųsi, kad solidžių laidų vedėjai solidžiai ir atrodytų. Vyrai turėtų būti pasipuošę gražiai gulančiais kokybiškais kostiumais, madingais kaklaraiščiais, o laidų vedėjos moterys — dailiomis liemenuotomis suknelėmis. O dabar, be prasto skonio, televizijoje akis bado dar ir prasti vedėjų apdarai“, - žurnalui „TV antena“ yra sakęs M.Petruškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.