Tanzanijoje skurstantiems vaikams lietuviai paaukojo daugiau nei 410 tūkst. litų

Penktadienio vakarą Vilniuje garsiausi Lietuvos ir užsienio pramogų pasaulio atstovai kvietė lietuvius aukoti Tanzanijoje skurstantiems vaikams.

Labdaringo koncerto akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Labdaringo koncerto akimirka.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 9:06 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:04 AM

Per koncertą, kurį transliavo TV3 televizija, buvo rodomi reportažai apie Giedriaus Savicko, Virginijos Kochanskytės ir Beatos Nicholson kelionę į Tanzaniją.

Vakaro vedėjai: TV3 žvaigždės – Aurelija Razmarataitė-Žakaitienė ir Mindaugas Stasiulis.

Dainų maratoną pradėjo legendinė grupė „16 Hz“ ir Kauno Studentiškasis choras. Linksmas kūrinys iškart išsklaidė vyravusią niūrią nuotaiką. Tačiau tai truko neilgai – juodos ir liūdnos vaikų akys, ašarojantys UNICEF misijos dalyviai palietė, ko gero, kiekvieno širdį.

Aukoti vaikams ragino ir aktorė Ineta Stasiulytė. Specialiame vaizdo reportaže ji virto auksine žuvele, gebančia išpildyti visus norus. Tiesa, šiuo reportažu norėta pabrėžti, kad stebuklų nebūna, todėl reikia patiems pasistengti pakeisti situaciją.

„Aš ir jūs žinome, kad 21 amžiuje nė vienas vaikas neturėtų mirti dėl bado“, - ragindama padėti vaikams specialiame video reportaže sakė Janet Jackson. Panašų kreipimąsi į visuomenę įrašė ir supermodelis Claudia Schiffer, „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas.

Tanzanijos vaikais susirūpino ir Lietuvos respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė kreipėsi į tautą, ragindama atsisakyti vieno kavos puodelio, mainais į vieno Tanzanijos vaiko gyvybę.

„Mieli geros valios žmonės, geri darbai padeda išgelbėti gyvybes ir padeda kitiems atverti širdis. Galime didžiuotis, kad pasaulį stebiname ne tik sporto laimėjimais, bet ir savo gerumu. Kiekvienas mūsų gali prisidėti prie akcijos ir išgelbėti bent vieną vaiką. Suteikime vaikams galimybę gyventi, atverkime savo širdis gerumui“, - kalbėjo prezidentė.

Per vakarą lietuviai Afrikos vaikams paaukojo daugiau nei 410 tūkst.

Sunki padėtis Tanzanijoje

Tanzanijoje daug vaikų alksta, badauja, miršta nesulaukę penktojo gimtadienio, o suaugusieji kenčia nuo ŽIV ir AIDS.

Kad laiku ateitų į mokyklą, daugelis vaikų keliasi 4 valandą ryto, kasdien eina pėsčiomis apie 15 kilometrų. Jie nesiskundžia, kad mokykloje neįdomu, nes išsilavinimas tokiems vaikams suteikia galimybę ištrūkti iš nuošalaus kaimo.

Tanzanijoje nė viena šeima neišsiverčia be vaikų darbo. Dėl to jie nezirzia, neatsikalbinėja, netingi, nes nedirbdami nepragyventų. Čia gyvenantiems žmonėms trūksta elementarių dalykų, kurie palengvintų buitį. Todėl kiekvienas žmogus, anot UNICEF misijos organizatorių, skyręs kelis litus, gali daug nuveikti.

Aukoti vis dar galima skambinant trumpaisiais numeriais 1891 (5 litai) ir 1892 (10 litų).

Vėliau vienam iš aukojusiųjų bus padovanota kelionė į Tenerifę. Laimėtojas bus nustatytas burtų keliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.