TV sensacija tapę žemaičiai: „Mes – du kaimietukai dundukai, kuriems sekasi viskas“

Pasirodę TV3 šou „X Faktorius”, jie akimirksniu tapo žiūrovų numylėtiniais. Internete jų pasirodymo peržiūrų skaičiai – didžiuliai, o patys vaikinai neatsigina kvietimų groti vestuvėse ir vakarėliuose. Kaip duetui iš Žemaitijos – Linui Vaitkevičiui ir Ovidijui Petrauskui – tai pavyko?

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 19, 2013, 5:21 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:44 AM

Geraširdžiai Linas ir Ovidijus nuginklavo ir komisiją, ir žiūrovus. Ovidijaus Vyšniausko hitą „Išdalinau” užplėšusius vaikinus komisija be kalbų pasiuntė į kitą „X Faktoriaus” etapą, o portalo lrytas.lt skaitytojai šį pasirodymą dideliu skirtumu išrinko geriausiu per savaitę.

Linksmieji žemaitukai – tokia etiketė jau prilipo dvidešimtmečiams vaikinams, nors vienas iš jų yra gimęs Suvalkijoje.

„Turbūt mūsų labai paprasta klausytis”, – kuklinasi vaikinai, bandantys apsiprasti su dėmesiu.

Užgriuvo gerbėjų dėmesys

Kai Vilniuje studijuojantis Linas prieš porą savaičių nuėjo į parduotuvę, pastebėjo it stabo ištiktą močiutę, kuri staiga pradėjo jam ploti.

„Vilkėjau treningą, buvau visiškai nepasiruošęs dėmesiui. Pasijutau labai iškilmingai.

Dar linksmiau buvo gauti vieno vaikinuko laišką. Esą dėstytoja jam niekaip nesutinka rašyti teigiamo ekonomikos pažymio, tai jis pasigyrė, kad mane pažįsta. Rašė, kad atsiųsčiau vaizdo įrašą su sveikinimu dėstytojai, tada dėl pažymio nekils problemų.

Nufilmavau tą sveikinimą ir nusiunčiau. Jis labai dėkojo, parašė, kad tikrai gerą pažymį gavo”, – kvatojosi Linas.

Debiutas – bendrabučio duše

Kybartuose gimęs, Plungėje augęs, Klaipėdoje mokęsis, o dabar Vilniuje gyvenantis L.Vaitkevičius žino ne vieną publikos linksminimo receptą.

Jo tėvas – Plungės politikas, renginių vedėjas ir šiaip linksmas žmogus Gintautas Vaitkevičius, pažįstamas ir TV žiūrovams. Vyriškis prieš dešimtmetį laimėjo LNK anekdotų šou „Mes čempionai”, buvo šio kanalo Kalėdų Senelis eLeNKenis, prieš porą metų dalyvavo TV šou „Supermiestas”.

Nuo mažens stebėdamas tėvo amatą Linas užsikrėtė mintimi, kad ir pats galėtų daryti ką nors panašaus. Tėvas pakvietė talkinti, dabar Linas ir Ovidijus neretai kartu su juo linksmina įvairių švenčių svečius.

Įstojęs į Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatoriją, Linas susipažino su bendraamžiu Ovidijumi.

„Jis įstojo mokytis birbynės, o aš – mušamųjų specialybės. Kartu apsigyvenome bendrabučio kambaryje. Ovidijus, kaip ir aš, jau buvo dainavęs vestuvėse.

Pabandėme duše padainuoti kartu – girdime, kad gerai skamba. Taip ir išėjo – tapome ne tik geriausiais draugais, bet ir kolegomis”, – pasakojo Linas.

Kibino merginas

Dabar jie gyvena skirtinguose miestuose. Ovidijus mokosi Telšiuose ir dirba Skuodo kultūros centro garso režisieriumi. Linas persikraustė į sostinę – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos antrame kurse mokosi mušamųjų ir perkusinių instrumentų specialybės.

„Matomės kiekvieną savaitgalį. Kartu dainuojame, vedame šventes. Po „X Faktoriaus” pasirodymo apskritai neaišku, kaip visur suspėti. Pasipylė tiek daug pasiūlymų, kad nė neįsivaizdavau, jog taip gali būti”, – stebėjosi vaikinai.

Nieko nuostabaus. „X Faktoriaus” režisieriai padarė taip, kad pirmoje šio sezono laidoje du vaikinukai iš Žemaitijos tapo svarbiausiomis figūromis.

Tarp dalyvių pasirodymų buvo rodoma, kaip jie linksmai kibina savo eilės laukiančias merginas. Išėję į sceną ir sudainavę „Išdalinau”, Linas ir Ovidijus privertė komisiją plačiai išsišiepti.

Saulius Urbonavičius-Samas ir Saulius Prūsaitis pasileido trypti susikibę rankomis. Vaikinai išprovokavo šiuos teisėjus pamėgdžioti jų numerį.

„Kai esate įdėję tiek darbo, paimti už rankos nėra gėda, nes tai menas”, – juokėsi S.Prūsaitis.

„Jūs esate „afigieni”, – pripažino Rūta Ščiogolevaitė. Vaikinai surinko keturis „taip”.

„Ar kuri kalbinta mergina davė mums savo telefono numerį? Ne, nė viena. Turbūt jos nenorėjo prieš kameras su tokiais dviem gražuoliais savo reputacijos gadinti”, – kikeno Linas.

Scenoje drebėjo rankos

Prieš metus vaikinai kiekvieną savaitgalį žiūrėdavo „X Faktorių” ir kiek pavydėdavo ten dainuojantiems atlikėjams. Linas sakė, kad vaizdas, kai dėl sėkmingų pasirodymų visa publika plodama kildavo nuo kėdžių, gniaužė kvapą.

„Nepraleisdavome nė vienos laidos. Galvodavome, kad ir mes taip galime – gal verta pabandyti? Galiausiai įtikino Lino tėvas – sakė, eikit, dalyvaukit.

Žiūrėjome į tai kaip į staigmeną draugams, artimiesiems. Tikrai nesitikėjome, kad tokia bomba išeis. Prieš kildami į sceną dar svarstėme – kur mes čia pataikėme? Komisija – griežta, o mūsų pasirodymas – kiek ne į temą.

Pirmą kartą tokioje didelėje scenoje dainavome. Nelabai save girdėjome, net sunku nupasakoti, kaip drebėjo rankos. Bet kai pamatėme rezultatą per televizorių, likome labai patenkinti. Atrodė, tarsi būtume daug metų tai darantys profesionalai”, – pasakojo žemaitukai.

Su komisija iškart gerus santykius užmezgę vaikinai sako, kad jų širdis priklauso Rūtai, bet geriausias mokytojas „X Faktoriuje” tikriausiai būtų S.Urbonavičius-Samas: „Turbūt geriausiai atitinkame jo viziją.”

Pergalė būtų akibrokštas

Linui buvo truputį neramu, kaip į jo televizinius „šposus” reaguos dėstytojai ir bendramoksliai Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tačiau jis teigia sulaukęs stipraus palaikymo.

„X Faktoriuje” dainuoju, o akademijoje groju būgnais, tai yra skirtingi dalykai.

Buvo truputį baisu ir skaityti komentarus internete, bet baimė greitai praėjo, nes blogų komentarų neradome”, – kvatojosi Linas.

Ar jie norėtų laimėti „X Faktorių”?

„Įdomus klausimas. Manau, Lietuvoje publiką tikrai galime pradžiuginti. Tik štai pagrindinis prizas – sutartis su leidykla „Sony Music”. Būtų labai keista, jei jie dirbtų su tokiais Linu ir Ovidijumi. Kaip su kokiais Suopiu ir Rambynu”, – žinomus parodijų kūrėjus prisiminė Linas.

Ar tai, ką daro jie, irgi yra parodija? „Ne, mes viską darome rimtai ir nuoširdžiai. Galime kvailiukais apsimesti, galime rimti būti. Svarbu, kad žmonėms būtų įdomu.”

Projekto dalyviai vėliau gauna galimybę pasirodyti su garsiais Lietuvos atlikėjais – šiuo klausimu Linas ir Ovidijus jau turi savo nuomonę.

„Padainuoti „Išdalinau” su O.Vyšniausku būtų nuostabu, bet mums dar labai patinka Stepas Januška ir Egidijus Sipavičius. Jau įsivaizduoju, kaip mūsų bendras pasirodymas atrodytų”, – įsisvajojo Linas.

Dviese – visur lengviau

Ekrane kaip tikras linksmumo įsikūnijimas atrodantys vaikinai ragina nė sekundės neabejoti – tokie jie yra ir kasdienybėje.

„Mes tokie – du kaimietukai dundukai, kuriems sekasi viskas: ir mokslai, ir su mergomis.

Kai dviese einame su savo paprastumu, mums sekasi – visur praslystame. Dviese viskas lengviau – ir panas prajuokinti”, – porino Linas.

Ar jie turi drauges? „Mes jauni ir „neženoti”, – rimtai paaiškino duetas.

Kad žiūrovus bandys pavergti ne vokalo manevrais, o nuoširdumu, vaikinai apsisprendė nuo pat šou pradžios.

Praskleisdami būsimų laidų uždangą jie užsiminė, kad pabandys dainuoti ir rokerių AC/DC kūrinį – turėtų būti mažų mažiausiai linksma.

Kol kas duetas neturi pavadinimo, bet, atrodo, jis atsirado spontaniškai ir jau pradeda prilipti.

„Kai mūsų paklausė, kaip vadinamės, atsakėm žemaičiuodami – „nikaip”. Tai dabar tas „nikaip” jau ir prigijo, daug draugų ragina, kad tai pasivadintume”, – dėstė Linas.

Kaip žemaičiams seksis toliau, paaiškės greitai, tačiau jie jau dabar jaučiasi šį tą laimėję.

„Kiek teko matyti filmavimų, mes tikrai išsiskiriame. Yra daug gerų atlikėjų, bet tokie mes – vieninteliai. Turbūt tai mūsų koziris”, – sakė per kelias minutes daugybės žiūrovų meilę pelnęs duetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.