H.Daktaro žmona bandė įkrėsti proto P.Gražuliui

Rudenį įsisiūbavęs politikos sezonas į LNK eterį sugrąžino laidą „Diagnozė: valdžia”. Jos vedėja žurnalistė Rasa Tapinienė tikina, kad karštų temų diskusijoms netrūksta.

R.Daktarienė aiškino P.Gražuliui, kad mirties bausmės grąžinti negalima.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Daktarienė aiškino P.Gražuliui, kad mirties bausmės grąžinti negalima.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Oct 30, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:59 PM

„Parlamento užmojai uždrausti abortus, postų persidalijimas aukščiausiuose valdžios sluoksniuose, bandymas rinkėjus užliūliuoti pigesnio šildymo ar oresnės senatvės pažadais, Pirmojo Baltijos kanalo skandalas – dėl tokių ir panašių temų laida ir grįžo į televizijos eterį”, – sakė R.Tapinienė.

– Apie ką laidos svečiai diskutuos šį vakarą?

– Šios laidos tema – ar reikia Lietuvoje grąžinti mirties bausmę? Studijoje viešėjo „Tvarkos ir teisingumo” frakcijos Seime seniūnas Petras Gražulis, kuris siūlo grąžinti mirties bausmę.

Pakeisti nuomonę jį įtikinėjo vieno garsiausių Lietuvos nusikaltėlių – iki gyvos galvos nuteisto Henriko Daktaro žmona Ramutė Daktarienė.

Kitokios nuomonės laikėsi nukentėjusiųjų artimieji. Prieš porą metų Nemenčinės plente nužudytos nepilnametės broliui po teismo kilo įvairių minčių. Žudikas aukos artimųjų net neatsiprašė. Labiausiai jį piktina tai, kad už gerą elgesį nuteistieji paleidžiami pirma laiko.

– Kokia buvo kriminalistų pozicija?

– Į laidą buvo pakviestas buvęs policijos generalinio komisaro pavaduotojas Kęstutis Tubis ir buvęs kriminalinės policijos vyriausiasis komisaras Alvydas Sadeckas.

Jų nuomone, tais laikais, kai Lietuvoje dar galiojo mirties bausmė, jos baimė padėdavo atskleisti daugiau nusikaltimų ir išgauti iš nusikaltėlių naudingos informacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.