R.Mikelkevičiūtė susilažino dėl skolos pensininkams grąžinimo

LNK laidoje „Valanda su Rūta“ šį ketvirtadienio vakarą 73-ejų metų kėdainietis Adolfas Urža pasakos turintis uždarbiauti statybose – vežioti akmenis, žvyrą, cementą – kad turėtų už ką valgyti. Pensija nėra minimali – 800 litų, bet kai vyras susimoka už būstą, už gydymui būtinus dalykus, beveik nieko nelieka maistui.

Kadras iš laidos „Valanda su Rūta“.<br>LNK
Kadras iš laidos „Valanda su Rūta“.<br>LNK
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2013, 11:26 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:14 PM

Sužinojęs, kad valdžia paklusdama Konstitucinio teismo sprendimui atstato per krizę sumažintas algas teisėjams, pareigūnams, politikams, buvo šokiruotas. Seimo nario alga padidėtų pora tūkstančių litų. Tuo tarpu Adolfui per krizę sumažintos ir pažadėtos grąžinti pensijos dalies niekas neatiduoda, nors sovietinėje armijoje sveikatą praradusiam žmogui dabar tai būtų išsigelbėjimas – nereikėtų akmenų vežioti, kad pavalgytų.

Adolfas Urža paskutinį kartą sostinėj

e lankėsi prieš 22 metus, per Sausio 13-osios įvykius važiavo kūnu ginti atkurtos nepriklausomybės. Dabar Adolfas ryžosi atvažiuoti į Vilnių dėl galimybės pasakyti šalies valdžiai, kad nesąžiningai skirsto žmonių uždirbtus pinigus. „Valandoje su Rūta“ Adolfas savo „užvargtus“ dešimt litų įteikė Seimo nariui Rimantui Dagiui, kuris praeitoje kadencijoje būdamas vienu iš valdančiųjų balsavo už Adolfo ir kitų pensininkų pensijų sumažinimą. Balsavo ir pažadėjo grąžinti. „Jeigu aš numirsiu, tegu lieka jums tie pinigai“, - beldėsi politikų sąžinę senolis. Jo manymu, valdžia tiesiog suinteresuotai tempia laiką negrąžindama pensijų seniems žmonėms. Adolfui atrodo, kad numirusių senukų sąskaita politikai ketina sutaupyti.

A. Urža tvirtina, kad valdžia dabar labiau rūpinasi kaliniais – skirdama maždaug 50 lt per dieną kiekvieno išlaikymui. Stogas, maistas, šiluma nemokamai. „Duokit man vienutę, mielai pagyvensiu“, - laidoje sakė kėdainietis.

„Valanda su Rūta“ dalyvavusi dabartinių valdančiųjų atstovė Virginija Baltraitienė sureagavo į atėjusių pensininkų, mažas pajamas gaunančių žmonių balsus, Seimo narė ryžosi lažintis su vedėja, kad skola pensininkams bus pradėta grąžinta nuo 2014-ųjų. Parlamentarės ir laidos vedėjas rankas perkirto Artūras Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.