Į LRT persikėlusios „Naisių vasaros“ kūrėjai atskleidė serialo intrigas

„Tai – puiki aktorė. Ji iškart pritapo prie „Naisių vasaros“ kolektyvo. Iš pradžių Pijaus (aktorius Aurimas Žvinys) įdukrą Rugilę vaidinančiai Emai vaidinant kalbėti nereikėjo.

A.Žvinys neslėpė, kad jo personažas Pijus taps našliu.<br>R.Vitkaus nuotr.
A.Žvinys neslėpė, kad jo personažas Pijus taps našliu.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-11-21 18:22, atnaujinta 2018-02-20 05:48

Tačiau pamatę, kad mergaitė puikiai jaučiasi prieš kameras, scenaristai jai sukūrė tekstų“, - į Naisiuose surengtą televizijos serialo „Naisių vasara“ penktojo sezono pristatymą susirinkusius žurnalistus su naująja šios serialo heroje supažindino serialo mecenatas Ramūnas Karbauskis.

Naisių bendruomenės kavinės vedėjos Ingos Latakienės bei šiam serialui dekoracijas kuriančio savo statybos bendrovę turinčio Andriaus Latako penkiametė dukra Ema serialo „Naisių vasara“ aktore tapo netikėtai.

„Serialo kūrėjams staiga prireikė tokio amžiaus mergaitės, o Ema kaip tik pakliuvo jiems po ranka. Dukra tuo labai apsidžiaugė“, - apie savo dukters patekimą į televizijos serialą sakė I.Latakienė.

Penkiametė Ema tapo viena iš keturių naujų aktorių, kuriuos penktąjį sezoną išvys televizijos serialą „Naisių vasara“ pamėgę žiūrovai.

Pijus taps našliu

Apie šio sezono siužeto linijas atvirauti nelinkę serialo kūrėjai užsiminė, kad bus ir „netekčių“ - ekrane nebematysime Eleną vaidinančios Agnės Grudytės.

„Šį sezoną keičiasi mano personažo linija. Gal aš užbėgu įvykiams už akių, bet galiu pasakyti, kad tapsiu našliu. Toks siužeto posūkis taps esminiu lūžiu, nuo kurio prasidės naujas etapas. Bet prieš mirštant Elenai mes spėsime įsivaikinti mergaitę“, - apie jo herojaus peripetijas seriale prasitarė Pijų vaidinantis A.Žvinys.

Jurgą seriale įkūnijanti Vaida Kavaliauskaitė užsiminė, kad susituoks, bet ne su jos vaiko tėvu, o su geru pažįstamu – buvusiu policininku.

Serialo kūrėjai neslėpė, kad sezonas gerokai skirsis nuo pirmų keturių savo pirmtakų. Visi atsigręš į istoriją: atvykę „juodieji“ archeologai kiekvieną paskatins pasidomėti kaimo istorija nuo pat XIX amžiaus, kai savo dvarą čia ėmė statyti grafas Platonas Zubovas.

Galimybė rasti lobį privers net ir ne pavyzdingiausius bendruomenės narius imti skaityti žymaus krašto poeto Zigmo Gėlės-Gaidamavičiaus eiles.

Seriale nėra smurto ir nešvankybių

„Serialas turi būti ne tik linksmas, įdomus, bet ir informatyvus. Per penkerius keitėsi ne tik serialo personažai, bet ir patys Naisių gyventojai, jų požiūris į tikrąsias vertybes. Tai įgavo prasmę. Galbūt prie šio ir ne tik šio miestelio gyventojų tobulėjimo prisidedame ir mes“, - sakė serialo „Naisių vasara“ režisierius Raimondas Banionis.

Naisių gyventojams, kurie be jokio atlygio leidžia filmuoti jų namuose, padėkojęs, R.Karbauskis pasidžiaugė, kad pavyko sukurti serialą, kuriame nėra smurto, nešvankybių, keiksmažodžių, kurį galima drąsiai leisti žiūrėti ir bet kokio amžiaus vaikui.

Serialo prodiuseris Rolandas Skaisgirys patikino, kad jau keletą metų nesikiša į „Naisių vasaros“ kūrybinį procesą. Serialą šiuo metu prodiusuoja Aušra Valiuškevičiūtė. Nepaisant to, R.Skaisgirys neslėpė džiaugsmo, kad serialas yra ne tik ugdo žiūrovą, bet ir virto savotišku reiškiniu.

„Po Antrojo pasaulinio karo norėdama pataisyti prastą žemės ūkio padėtį Anglijos vyriausybė užsakė televizijos serialą, kuris per BBC kanalą rodomas jau 56 metus. Šiuo atveju serialą, kuris atgaivina kaimą, sumanė ne Lietuvos vyriausybė, o R.Karbauskis. Noriu palinkėti, kad serialas gyvuotų dar 50 metų“, - kūrybinei grupei palinkėjo R.Skaisgirys.

Padaugėjo norinčių tapti agronomais

„Šis televizijos serialas pagimdė daug gerų projektų – įkurtas „Naisių vasaros teatras“, jau ketvirti metai vyksta „Naisių vasaros“ festivaliai.

Į šiemetinį „Naisių vasaros“ festivalį susirinko 20 tūkstančių žmonių. Šių festivalių išskirtinis bruožas – jokio alkoholio. Yra projektų ir ateičiai.

O kalbas apie serialo įtaką galėčiau pagrįsti tokiais skaičiais – jei prieš penkerius metus norinčiųjų studijuoti agronomiją Aleksandro Stulginskio universitete tebuvo 60, tai dabar norinčiųjų tapti agronomais skaičius perkopė 200. Manau, kad tam įtakos turėjo ir serialas „Naisių vasara“, kuriame aktoriai įkūnija net keturių agronomų personažus“, - sakė R.Karbauskis.

Pažadėjo juokinti žiūrovus

Daug dėmesio per serialo pristatymą sulaukusi Anelę vaidinanti Nijolė Mirončikaitė sakė, kad jai teks įkūnyti tariamą grafienę. „Juokinsiu žiūrovus visą sezoną“, - pažadėjo N.Mirončikaitė.

„Naisių vasaros“ gerbėjams paruoštos 80 serialo serijų.

Serialas bus pradėtas rodyti kitąmet sausio 1-ąją. Tądien iškart bus parodytos net keturios šio serialo serijos.

Beje, šiemet serialas „Naisių vasara“ iš anksčiau jį rodžiusios TV3 televizijos keliasi į LRT televiziją.

Tai padaryta todėl, kad LRT televizija pasiūlė šį serialą transliuoti žiūrovams palankesniu laiku.

Parengė turiningą programą

Į Naisių bendruomenės namų salėje vykusį serialo „Naisių vasara“ penktojo sezono pristatymą susirinko ne tik naisiškai.

Pabendrauti su serialo kūrybinės grupės nariais atvyko ir Lietuvos rašytojų sąjungos nariai, svečiai iš Šiaulių ir Vilniaus.

Po daugiau nei valandą trukusios spaudos konferencijos visi turėjo galimybę susipažinti su turtinga kaimo istorija – apžiūrėti Baltų dievų muziejų, stebėti tikras Krivio aukojimo deivei Gabijai apeigas, žemaitukų veislės ristūnų pasirodymą ir Naisių vasaros teatro muzikinį spektaklį „Beprotiškai fantastiškos maestro Vytauto Kernagio dainos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.