Žinomi lietuvių aktoriai įgarsino animacinę komediją „Kalakutai: atgal į ateitį“

Animacinėje komedijoje „Kalakutai, atgal į ateitį“, priversiančioje nusišypsoti net didžiausius niurzglius, susitiksime su elitiniais šių sparnuočių atstovais. Tam, kad kalakutai sužibėtu intelektualiniais, koviniais ir strateginiais sugebėjimais, pasidarbavo ne tik garsiosios „Šreko“ serijos prodiuseris Aronas Warneris ir keli šimtai kūrybinės grupės narių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-09 10:57, atnaujinta 2018-02-19 22:15

Lietuviškai dubliuotą filmo versiją įgarsino žinomi ir patyrę aktoriai, kurie įsimintiniems charakteriams pridėjo dar daugiau šmaikštumo. Kartkartėmis jie suteikė kalakutams tautinių bruožų ir sklandžia lietuvių kalba perteikė jų marmaliavimą, kurį dabar supras ir patys mažiausi.

Jurgis Damaševičius įgarsino pagrindinį filmo personažą Regį – baltą varną tarp kalakutų. Tai labiausiai prieštaravimų draskomas veikėjas: jis ir maištininkas, ir prisitaikėlis, protingas, bet dažnai naivus, visko bijo, tačiau sugeba parodyti drąsą, mėgsta nuotykius, nors nuolat svajoja apie saugią tinginystę. Didžiausia Regio sėkmė gyvenime yra ta, kad per tradicinę kalakuto išlaisvinimo šventę malonę jam suteikė pats JAV prezidentas. Regis iškeliauja gyventi į prezidento rezidenciją, kur kerta picą, žiūri televizorių ir dėvi prezidentinį chalatą. Didžiausia nesėkmė – jis sutinka Džeiką, kuris ir užverda visą košę. Būtent jam šauna mintis keliauti laiku į 1621-uosius, kuomet prasidėjo tradicija valgyti keptą kalakutą, ir pakeisti istoriją.

Algis Dainavičius pasitelkė visą savo meistriškumą ir storžievis Džeikas, prakalbęs lietuviškai, išėjo dar labiau pakvaišęs nei originalioje versijoje (joje kalakutą garsino charizmatiškasis Woody Harrelsonas). Būdamas revoliucionierius iš prigimties, Džeikas narsiai imasi šventos misijos: išgelbėti ne dešimt ir net ne šimtą kiaušinių, o visą kalakutų giminę. Tiesa, jis dažnai pervertina savo jėgas (tiek protines, tiek fizines), yra gerokai pasipūtęs ir, it koks gaidžiukas, nevengia veltis į kalakutų sumo imtynes. Kai pralaimi, pagalvę jam pakiša pats likimas. Jei nepakiša, kenčia raumeningas Džeiko užpakalis.

Regio simpatijos, švelnios, rūpestingos, žavingos ir (netgi) protingos kalakutės Dženės įvaizdžiu pasirūpino aktorė Saulė Degutytė. Dženė yra kalakutų amazonė, užaugusi gūdžiuose miškuose, dar gūdesniame šešioliktame amžiuje. Būti tobulai jai netrukdo net nuo jaudulio atsirandantis žvairumas. Regis įsimyli akimirksniu. Dėl Dženės jis gali atsisakyti ir picos, ir televizoriaus, kitaip sakant, išrinktojo kalakuto gyvenimo prezidentiniame numeryje su prezidentiniu nuotolinio TV valdymo pulteliu.

Šaltą ir tikslų, bet nestokojantį sarkazmo laiko mašinos borto kompiuterį Styvą įgarsino Giedrius Arbačiauskas. Styvas cituoja žinomų hitų tekstus ir nevengia pasišaipyti iš Regio bailumo, tačiau sunkiose situacijose tampa tikru sąjungininku ar net gelbėtoju.

Aktoriui Simui Storpirščiui teko tapti išmintingojo kalakutų vado Broniuko balsu. Džeiko konkurentas (visame, ką tik galima įsivaizduoti), kalakutas Reindžeris, prabilo įgarsintas visiems pažįstamo Džiugo Siaurusaičio. Filmo blogietį, be gailesčio medžiojantį kalakutus, nuožmųjį Stendišą, dubliavo Saulius Siparis, įkūnijęs jame kalakutams siaubą keliantį kaubojų. Savanaudį miestelio politiką, prisitaikėlį ir mėgėją skaniai pavalgyti, taigi tikrą visų dorų kalakutų priešą, lietuviškai prakalbino aktorius Sergejus Ivanovas.

Be šių personažų filme gausu veikėjų, kurie pasirodo epizoduose ir atrodo ne mažiau mieli, komiški ar kvaištelėję. Pamatyti animacinį filmą Lietuvos kinuose galima jau dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.