J.Cameronas kurs tris „Įsikūnijimo“ tęsinius Naujoje Zelandijoje

Holivudo režisierius

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 16, 2013, 2:29 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:33 PM

D.Cameronas sakė, kad filmai, kurių bendras biudžetas bus bent 500 mln. Naujosios Zelandijos dolerių (apie milijardą litų), bus kuriami vienu metu ir išleidžiami kas 12 mėnesių nuo 2016-ųjų pabaigos.

Dalis pirmojo „Įsikūnijimo“ buvo nufilmuota Naujoje Zelandijoje, o jo specialiuosius efektus, pelniusius „Oskarą“, kūrė Velingtone įsikūrusi bendrovė „Weta Digital“, taip pat bendradarbiaujanti su režisieriumi Peteriu Jacksonu (Piteriu Džeksonu) – kino trilogijų „Žiedų valdovas“ (The Lord of the Rings) ir „Hobitas“ (The Hobbit) kūrėju.

„Gana jaudinama oficialiai paskelbti, kad filmus „Įsikūnijimas“ atnešame į Naująją Zelandiją“, – D.Cameronas sakė žurnalistams.

Pasak režisieriaus, be padidintų subsidijų, kurios sudarys iki 25 proc. planuojamų filmų biudžeto, Naujoji Zelandija taip pat siūlo itin patyrusias kino prodiuserių komandas ir pasaulinio lygio specialiuosius efektus.

„Įsikūnijimas“, pasakojantis apie mėlynaodžius čiabuvius, mėginančius apsaugoti savo planetą Pandorą nuo kalnakasių iš Žemės vykdomo niokojimo, pasaulyje uždirbo 2,78 mlrd. dolerių (apie 7 mlrd. litų) ir tebėra visų laikų daugiausiai uždirbęs filmas, nurodo šią statistiką renkantis tinklalapis boxofficemojo.com.

Naujosios Zelandijos premjeras Johnas Key sakė, kad susitarimas dėl „Įsikūnijimo“ tęsinių projekto buvo žingsnis, kuris „pasauliui šauks, jog Naujoji Zelandija yra puiki vieta kurti filmus“.

D.Cameronas, sukūręs didžiulio populiarumo sulaukusias kino juostas „Titanikas“ (Titanic), „Terminatorius“ (Terminator) ir „Svetimi“ (Aliens), atsisakė atskleisti, kiek, jo nuomone, kainuos planuojami trys filmai, tačiau išreiškė viltį, kad jų biudžetas bus mažesnis nei milijardas dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.