TV studijoje - skolininkų ir antstolių akistata

Keturis vaikus viena auginanti Jurgita nuo rugpjūčio gyvena be elektros. Elektra šeimos bute buvo atjungta tuomet, kai Jurgita nebeišgalėjo sumokėti besikaupiančių skolų.

Jurgita džiaugiasi, kad jos bute bent šildymas neatjungtas.
Jurgita džiaugiasi, kad jos bute bent šildymas neatjungtas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2014, 11:20 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:51 PM

Moteris džiaugiasi, kad jos, po skyrybų su vyru vienos auginančios keturis nepilnamečius, bent šilumos tiekėjai pasigailėjo ir neatjungė šildymo. Kaune socialine darbuotoja neįgaliųjų centre dirbanti Jurgita sudarė vekselį ir iš visų jėgų stengiasi laiku jį apmokėti.

„Deja, buvęs vyras jau seniai pasakė, kad vaikų išlaikymas – mano problema. Alimentus moka retai arba išvis nemoka. Iš viso skolų turime apie dvidešimt tūkstančių litų. Iš visų jėgų stengiuosi jas mažinti, bet... Mano nedidelės algos penkių žmonių šeimai tikrai per mažai“, - BTV laidoje „Yra kaip yra“ šįvakar guosis moteris.  Ką jai atsakys laidoje dalyvavę antstoliai?  

Kitas laidos pašnekovas – Vilniaus Betmano pavardę gavęs Renatas jau turi tiek skolų, kad jam realiai gresia varžytinės. Šiuo metu antstoliai skaičiuoja apie keturiasdešimt išieškojimo bylų, iškeltų vilniečiui už laiku nesumokėtas baudas. O kur dar skolos už komunalines paslaugas.

Į nepavydėtiną padėtį pakliuvęs Renatas tvirtina, kad skolas jis nori sumokėti. Jam būtų gyvenimo tragedija, jei netektų buto – taptų benamiu. Tačiau antstolis net nesileidžia su juo į kalbas dėl skolos atidėjimo, mokėjimo dalimis ar pan.

Dar viena kaunietė ponia Irena prieš daugelį metų „gerų pažįstamų“ sūnui paskolinusi 64 tūkstančius litų – buvo išvaržyta iš namų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.