D.Fletcheris netikėtai atsisakė režisuoti filmą apie F.Mercury

Pernai gruodį kino pasaulį apskriejo žinia – režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyrui Dexteriui Fletcheriui patikėta režisuoti didelio dėmesio sulaukusį grupės „Queen“ projektą, kino filmą apie legendinį jos dainininką Freddie Mercury. „Tai – didžiausia mano, kaip režisieriaus, galimybė“, - lrytas.lt atviravo žinomas britų aktorius. Tačiau ketvirtadienį paaiškėjo, kad jis nusprendė mesti šį darbą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 1:28 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:55 AM

Pagridinį vaidmenį kino filme, apie kurį kalbos kino pasaulyje sklinda jau dvejus metus, atliks iš filmo „Kvepalai“ ir Lietuvos žiūrovams puikiai žinomas aktorius Benas Whishaw.

D.Fletcherį, sužavėti jo režisuotų dviejų kino filmų, pasirinko patys „Queen“ nariai Brianas May ir Rogeris Tayloras bei filmo prodiuseriai.

Tačiau vėlų ketvirtadienio vakarą užsienio kino žiniasklaidoje pasklido žinia, kad aštuonis mėnesius su šiuo projektu dirbęs D.Fletcheris nusprendė pasitraukti iš šio projekto.

Skelbiama priežastis – išsiskyręs Dexterio ir prodiuserių požiūris, koks šis filmas turi būti.

Primenama, kad pernai vasarą esą dėl panašių priežasčių išsiskyrė filmo kūrėjų ir žinomo komiko, Borato vaidmens atlikėjo Sachos Barono Coheno keliai. Buvo planuojama, kad jis atliks F.Mercury vaidmenį.

Filmo apie F.Mercury scenas ketinama filmuoti šią vasarą - jei pavyks surasti naują režisierių.  

Kiek išsamiau tai paaiškino D.Ibelhauptaitė. Anot jos, sutuoktinis tiesiog nepasidavė spaudimui.

„Holivudiniai prodiuseriai norėjo iš Freddie padaryti avelę be charakterio. Bijo jie Freddie asmenybės, jo asmeninio gyvenimo, bijo AIDS, bijo, kad jis gėjus, bijo dramų jo gyvenime.

Galvojo visko išvengti ir tikėjosi, kad padarys tik pinigus renkančią mašiną. Laikai jau kiti“, - sakė D.Ibelhauptaitė.

Ji pabrėžė, kad didžiuojasi savo vyru ir yra nustebusi, jog vyras pasirodė toks stiprus ir principingas menininkas.

"Pasipriešinti tai mašinai gana baisu. Gaila, nes puiki istorija nepapasakota lieka. Šis projektas dabar vel atidėtas neribotam laikui.

Bet iš tiesų jis jau penktas režisierius, palikęs šį projektą. Nebloga kompanija ten - Davidas Fincheris, Tomas Hooperis, Samas Mendesas. Jeigu as būčiau prodiuseris, tai rimtai susimąstyčiau, kas čia blogai.

Džiaugiuosi galimybe susipažinti su visa Freddie kūryba ir jo gyvenimo medžiaga, kuri yra niekur nespausdinta. Labai įdomūs faktai apie jį plačiai visuomenei nėra žinomi“, - sakė D.Ibelhauptaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą