K.Krivickas atkurs keturgubos žmogžudystės detales

Jau šį ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Nusikaltimas ir bausmė“ atskleis didžiulį rezonansą šalyje sukėlusią keturgubą žmogžudystę Kauno prekybos centre. Iki šiol paslaptimi apgaubta, itin tamsi ir kraupi byla, palikusi daug neatsakytų klausimų, į dienos šviesą bus išvilkta 21 val.

K.Krivickas pasakos apie sukrečiantį nusikaltimą.<br>"Lietuvos ryto" TV archyvo nuotr.
K.Krivickas pasakos apie sukrečiantį nusikaltimą.<br>"Lietuvos ryto" TV archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 2:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:37 PM

Sukrečiantis nusikaltimas buvo įvykdytas 2000 metais. Ryte į darbą atėję prekybos centro darbuotojai rado nužudytus keturis naktinės pamainos sandėlių apsaugos darbuotojus. Jauniausiam buvo vos 23 metai, vyriausiam – 65-eri. Operatyviai buvo nustatytas šaltakraujis žudikas – tai aukų kolega, tą naktį budėjęs kartu su kitais sandėlio apsaugininkais.

„Laidoje žiūrovai pamatys iki šiol niekur nerodytus žudiko apklausos parodymus. Ši medžiaga mane iš tiesų sukrėtė, nes žiūrint į šaltakraujišką žudiką, be jokio protu suvokiamo motyvo nužudžiusį keturis savo kolegas, apima dar didesnis siaubas, nei matytum kraujo ištroškusį maniaką.

Juk mes Lietuvoje tik per televiziją matydavome kartais kažkur užsienyje prekybos centruose ar kitose viešose vietose į žmones šaudančius monstrus. O visai čia pat, Kaune, buvo įvykdytas toks kraupus ir nepaaiškinamas nusikaltimas“, – sako laidos prodiuseris ir vedėjas Kristupas Krivickas.

Nusikaltėlis buvo sulaikytas ir nuteistas iki gyvos galvos. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad jis yra pakaltinamas, todėl gavo maksimalią laisvės atėmimo bausmę.

„Mes laidoje pabandysime atskleisti šio nusikaltimo mechanizmą ir motyvus, nors iš tiesų – ar įmanoma paaiškinti, kodėl žmogus staiga nei iš šio, nei iš to atima gyvybę savo kolegoms, nepadariusiems jam nieko bloga?“ – retoriškai klausia K.Krivickas.

Niekur nerodyta žudiko apklausos medžiaga, įkalčiai, slėptuvė, kurią nusikaltėlis parodo tyrėjams, bylą tyrusių pareigūnų pasakojimai ir nusikaltimo motyvai, atskleidžiami paties žudiko lūpomis – jau šį ketvirtadienį 21.00 val. laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidos „Nusikaltimas ir bausmė“ transliaciją ir visų praėjusių laidų įrašus galite žiūrėti internetiniame „Lietuvos ryto“ televizijos puslapyje https://tv.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.