„Chorų karuose“ triumfavo pasirodymą su anūkais surengę senjorai

Sekmadienio vakarą TV3 eteryje įvyko dar viena azartiška „Chorų karų“ kova. Pergalę joje išplėšė  „Lietuvos bočių" choras - visą vakarą nuo varžovų smarkiai atsilikę senjorai publiką ir komisiją pakerėjo pasirodymu, kuriame dalyvavo ir jų anūkai. Pravieniškių pataisos namų choras, kuriam padėjo ir nuteistuosius aplankiusi šou vedėja Karina Stungytė, liko paskutinis.

"Lietuvos bočių" choras sujaudino ir žiūrovus, ir komisiją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
"Lietuvos bočių" choras sujaudino ir žiūrovus, ir komisiją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 6, 2014, 8:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:25 PM

   Prieš savaitę su projektu atsisveikinus Urtės Šilagalytės vadovaujamiems vilniečiams, toliau „Chorų karuose“ rungiasi šeši chorai: Astos Pilypaitės Alytaus „Dežavu“ choras, Eglės Jakštytės Utenos „Laimės“ choras, Stano vadovaujamas senjorų „Lietuvos bočių“ choras, Kauno „Žalgirio choras“, vadovaujamas vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“, Kėdainių miesto choras „Senamiestis“, vedamas Arno Švilpausko „Daumantų kapelos“, bei Povilo Meškėlos ir Vlado Kovaliovo vedamas Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras.

Šou pradžioje buvo parodyta, kaip prieš savaitę lažybas pralaimėjusi ir dėl to į Pravieniškes vykti turėjusi K.Stungytė neva uždaroma į pataisos namų kamerą. Besimėgaujantis M.Stasiulis pasigyrė publikai, kad šiandien galės daryti viską, ką tik nori. Pavyzdžiui, pats su savimi šokti valsą ar polką su ragučiais.

Pirmasis prie starto linijos – būtent Pravieniškių choras. Jo nariai įsijautę sudainavo Ruslano Kirilkino ypač išpopuliarintą dainą „Laisvės kaina“.

„Jūsų balsai – verti pagyrų, bet šiandien laidos tema – meilės dainos“, - nuteistiesiems priminė komisijos narė Kristina Zmailaitė, paraginusi neįstrigti prie laisvės temos.

„Jūsų stipriausia pasirodymo dalis buvo rankų choreografija“, - sakė Rūta Ščiogolevaitė.

„Tai lyg laižyti medų per stiklą. Turėti tokį grožį šalia ir negalėti paliesti“, - kalinius, kuriuos aplankė Karina, užjautė Vitalijus Cololo. Įsismaginęs komikas jai dar ir sudainavo dainą rusų kalba.

Trys komisijos nariai chorą įvertino 9, R.Ščiogolevaitė – 8 balais. Įsilinksminę kaliniai Karinai sudainavo padėkos dainą.

Alytaus choras su A.Pilypaite priešakyje meilės dainų temai pasirinko Gintarės Karaliūnaitės hitą „Sparnai tavo sielai“. Lyriškai prasidėjęs numeris baigėsi choristų šėlsmu ir besidraikančiomis drabužių klostėmis.

„Dieve, kokios jūsų suknelės“, - susižavėjimo neslėpė M.Stasiulis, o studijoje pasigirdo skanduojamas Alytaus pavadinimas.„Jie verti finalo“, - pripažino R.Ščiogolevaitė.

„Kai jie išeina dainuoti, iškart pakvimpa pušynu. Užsimerkiau ir pasijutau lauke su dalgiu“, - neaiškų komplimentą rėžė V.Cololo. Visi komisijos nariai chorui skyrė po dešimtuką.

Toliau – vokalinės grupės „Quorum“ vadovaujamo Kauno choro eilė. Kauniečiai meilės dainų vakarui pasirinko grupės „Bon Jovi“ hitą „In These Arms“.

K.Zmailaitė su choru sudainavo kūrinio „Hallelujah“ keletą posmų, o tada pažėrė kauniečiams komplimentų.

V.Cololo, iš kišenės išsitraukęs Šreko lėlę, vėl publiką išprovokavo kartu plėšti liaudies dainą – atrodo, taip jis darys po kiekvieno pasirodymo.

„Kauniečiai, pasirinkite savo skonio dainą“, - ragino V.Lukočius. Vedėjas M.Stasiulis irgi svarstė, kad šio „Bon Jovi“ kūrinio TV žiūrovai nepaniūniuotų. 8, 9, 10, 9 – tokius balus komisija skyrė kauniečiams.

Kėdainių choras surengė jausmingą pasirodymą pagal šlagerį „Juoda orchidėja“. Žiūrovų žvilgsniai krypo į trumpus chorisčių šortukus, o ant galvų krito gėlių žiedlapiai.

„Reikia pasakyti truputį daugiau. Nemanau, kad mūsų muzikos lobyne yra tik tokie „šedevrai“, - dainos pasirinkimą supeikė K.Zmailaitė. Vestuvinį kičą choro pasirodyme pastebėjo ir R.Ščiogolevaitė.

Trys komisijos nariai chorui skyrė 9, vienas – 8 balus.

Paskelbta, kaip kol kas balsuoja TV žiūrovai. Daugiausia, per 14 tūkstančių, balsų jau surinko ir pirmauja Pravieniškių choras. Toliau seka Kėdainių ir Alytaus chorai, paskutinis kol kas - „Lietuvos bočių“ choras.

Utenos choras pasirinko savo generolės Eglės Jakštytės hitą „Tu nežinai“. Kūrinio tekstą dainininkai bandė perteikti ir gestų kalba.

V.Cololo ir V.Lukočius vaizdavo, kad užsnūdo. R.Ščiogolevaitė sėdo prie pianino ir pagrojo rokenrolą -  „tokią lopšinę, kuri neužmygdytų“.

„Man buvo malonu. Džiaugiuosi dėl solistų. Gal kartais buvo per saldu“, - sakė K.Zmailaitė.

Trys komisijos nariai chorui skyrė po dešimt, vienas - 9 balus.

Po šio pasirodymo žiūrovų lentelėje Kėdainių choras išsiveržė į pirmąją vietą (per 17 tūkst. balsų). Antroje - Pravieniškių, trečioje - Kauno choras. Paskutiniai - vis dar "Lietuvos bočių" choras.

Šou persivertus į antrą pusę, į studiją sugrįžo K.Stungytė. M.Stasiulis suvaidino nustebusį, tada vedėjų pora sudainavo linksmą dainelę.

 Garbaus amžiaus „Lietuvos bočių“ choras, vedamas dainininko Stano, sudainavo kūrinį „Ir vesk mane“ - hito „You Raise Me Up“ lietuvišką versiją. Prie dainininkų prisijungė ir jų anūkai – tai buvo tikrai graži akimirka.

Žiūrovai plojo stovėdami. „Aš išskydau, klausydama jūsų“, - pripažino kalną komplimentų chorui pažėrusi K.Zmailaitė.

Graudinosi ir R.Ščiogolevaitė, prasitarusi, kad ketvirtadienį neteko močiutės: „Džiaukimės kiekviena diena“.

Visi keturi teisėjai chorui skyrė dešimt balų. Paaiškėjo galutinė komisijos lentelė. Ji išsidėstė taip: Alytaus, "Lietuvos bočių" chorai (po 40 balų), Utenos choras (39 balai), Kauno choras (36 balai), Kėdainių ir Pravieniškių pataisos namų chorai (po 35 balus).

Paskelbti žiūrovų balsavimo rezultatai. „Lietuvos bočių“ pasirodymas lėmė, kad iš lentelės dugno jie šovė į viršų – surinkę 23527 balsus, užėmė pirmąją vietą. Toliau rikiuojasi Kėdainių (21392), Kauno (20620), Pravieniškių pataisos namų (20392), Alytaus (19574) ir Utenos (16395) chorai.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad chorai bendroje lentelėje išsidėstė taip (nuo pirmos iki šeštos vietos): „Lietuvos bočių“, Alytaus, Kauno, Kėdainių, Utenos, Pravieniškių pataisos namų chorai.

Šią savaitę iš projekto niekas neiškrito. Surinkti balai bus sumuojami su tais, kuriuos šeši chorai surinks po savaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai