Pravieniškių pataisos namų choristas Velykas sutiks laisvėje

TV3 projekto „Chorų karai“ dalyvis Pravieniškių pataisos namų choro narys 57-erių Vytautas Bočkus sulaukė prezidentės malonės ir šią savaitę buvo išleistas į laisvę. Išėjęs pro pataisos namų vartus susijaudinęs vyras dėkojo visiems, kurių dėka į jo bylą buvo atkreiptas dėmesys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2014, 4:31 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:08 PM

„Jums rašo trijų mažamečių vaikų tėtis. Esu nuteistas pagal Baudžiamojo Kodekso 182 straipsnio 2 dalį ir 300 straipsnio 1 dalį tėvystės pašalpų bylą“, – tai eilutės iš V.Bočkaus prašymo dėl malonės suteikimo jos ekscelencijai LR prezidentei Daliai Grybauskaitei. Šią savaitę Vytautas sulaukė Prezidentūros reakcijos ir buvo išleistas į laisvę.

Vyras buvo nuteistas 2,6 metų kalėjimo už motinystės-tėvystės pašalpų grobstymą. Pataisos namuose jis praleido 9 mėnesius.

V.Bočkus buvo įmonės vadovas. Žmonai pagimdžius, dėl jos prastos sveikatos, vyrui teko išeiti tėvystės atostogų. Jam buvo iškelta byla, kai išaiškėjo, jog prieš gimstant vaikui V.Bočkus pasididino atlyginimą. Vyras buvo nuteistas dvejiems metams ir šešiems mėnesiams nelaisvės, valstybei jis privalės sumokėti daugiau nei 42 tūkstančius litų žalos „Sodrai“ atlyginimo.

Kaip teigia V.Bočkus, nusikaltimą jis padarė trokšdamas vieno – kad jo vaikams nieko netrūktų: „Užauginau dvi dukras, išleidau į mokslus, norėčiau ir dėl savo mažųjų pasistengti, bet visos mano galimybės buvo apribotos.“

Iki pat arešto V.Bočkus ūkininkavo. Dar būdamas laisvėje ir vadovaudamas savo statybų įmonei jis pradėjo mokėti žalos atlyginimą „Sodrai“.

V.Bočkaus išlaikymas pataisos namuose valstybei kainuoja apie 18 000 litų per metus. Trys jo sūnūs tėvui atliekant bausmę iš valstybės gavo socialines pašalpas, kurios sudaro beveik 12 000 litų per metus.

V.Bočkus pasiruošęs dirbti: „Aš galiu toliau dalyvauti statybų versle, dirbti remonto, medžiagų gamybos, statybų darbus, nes esu šių sričių specialistas.“

„Pirmą kartą susitikusi su nuteistaisiais iš karto atkreipiau dėmesį į šį žmogų, kuris, kaip aiškiai matėsi, yra visiškai kitoks nei kiti. Jis – vyresnio amžiaus, inteligentiškas, intelektualus. Atrodė, kad iškrenta iš tos aplinkos. Jį pirmą ir užkalbinau, norėdama sužinoti jo istoriją. Žinia, kad Vytautas išeina į laisvę, pradžiugino su choristais dirbusį choro vadovą Mantą Karpovičių ir režisierių Justą Valinską“, – pasakojo „Chorų karų“ vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

Šiandien choro vadovas ir choro režisierius vyksta į Pravieniškių pataisos namus. Nuteistiesiems jie veža paguodos prizus – kaip ir visi iškritę chorai, Pravieniškių pataisos namų choras gaus projekto rėmėjų dovanas bei šventinius Velykų sveikinimus.

„Susidraugavau su nuteistaisiais, jie daug ko išmoko, bet ir aš iš jų daug ką išmokau, daug ką supratau ir daug ką įvertinau. Tikiuosi, mes su jais susitiksime kai jie išeis į laisvę“, – viliasi M.Karpovičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.