„Nusikaltimas ir bausmė“ griaus nelegalias tvoras paežerėse

Jau šį vakarą „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“ žiūrovai išvys vaizdus, kurių visa Lietuva laukė daugiau nei 20 metų. Savanaudiškiems ir įstatymų nepaisantiems sklypų ir namų savininkams išmušė atpildo valanda, nes bus griaunamos tvoros.

Kadras iš laidos.
Kadras iš laidos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2014, 11:49 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:28 PM

Nelegalios tvoros, kuriomis įžūlūs sodybų ir namų savininkai visą likusią Lietuvą atitvėrė nuo gražiausių ežerų pakrančių. Laidos žiūrovai išvys išskirtinius kadrus, filmuotus specialios aplinkos apsaugos pareigūnų akcijos „Tvora 2014“ metu.

Įstatymas skelbia, kad jokia tvora niekur negali būti pastatyta arčiau kaip 5 metrai nuo bet kokio vandens telkinio. Nepaisant draudimų ir gresiančių baudų, o taip pat kitų žmonių teisės grožėtis ir naudotis Lietuvos ežerais ir upėmis, šimtai ir tūkstančiai nelegalių tvorų užtvėrė gražiausias Lietuvos upių ir ežerų pakrantes.

„Tokia yra realybė. Neretai, kuo gražesnė ežero pakrantė, tuo didesnė tvora. Kuo didesnis ponas – tuo ji arčiau ežero. Yra ir tokių namų savininkų, kuriems nebeužtenka apsitverti kranto – jie stato tvoras vandenyje. Kad tik koks poilsiautojas nesugalvotų per jo pakrantę bristi. Taigi, filmuojant laidą „Nusikaltimas ir bausmė“, jos kūrėjams teko nemažai padirbėti, baksnojant pirštu – „Štai, žiūrėkit, mieli valdininkai, ir čia ponas užsitvėrė pakrantę ir čia... Ir nieko, tvoros kaip stovėjo taip stovėjo. Iki vienos lemtingos dienos, kai buvo surengtas šis reidas“, – pasakoja laidos prodiuseris ir vedėjas Kristupas Krivickas.

Aplinkos ministrui V.Mazuroniui treptelėjus koja ir trenkus kumščiu į stalą, pažeidėjams buvo duota laiko patiems susiprasti susitvarkyti. Iki šių metų gegužės pirmosios visi savivaliautojai buvo įspėti – „Jūsų tvora nelegali. Tučtuojau ją nugriaukite, kitaip – bus blogai“.

Prieš keletą dienų pasklido po Lietuvą gamtosaugininkai su protokolais ir fotoaparatais bei liniuotėmis rankose. Iš peties padirbėję, išmatavę ir užfiksavę daugybę pažeidimų, išrašė šimtus baudų po 500 litų už nelegalios tvoros metrą. „Tokia bauda net ir didžiausio pono piniginėje skylę išdegintų. Inspektoriai atakavo, pažeidėjai gynėsi, o laida „Nusikaltimas ir bausmė“ viską fiksavo. Manau, žiūrovams bus malonu pažvelgti į akis tiems, kas iki šio įžūliai nepaisė įstatymų ir spjaudė į kitų žmonių interesus, o dabar susilaukė teisėto atpildo“, – žada K.Krivickas. Išskirtiniai kadrai iš išskirtinio karo lauko – Lietuvos paupių ir paežerių – operacija „Tvora 2014“ laidoje “,Nusikaltimas ir bausmė“ – šiandien per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidos „Nusikaltimas ir bausmė“ transliaciją ir visų praėjusių laidų įrašus galite žiūrėti internetiniame „Lietuvos ryto“ televizijos puslapyje https://tv.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.