TV3 žvaigždės taiklumu varžėsi su kariškiais

Ketvirtadienį buvo pristatytas dokumentinis projektas „Ginklo broliai“. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje ginklus į rankas paėmė dvi komandos: „Ginklo brolių“ dalyvių trijulė ir trys TV3 eterio žvaigždės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2014, 4:34 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:46 PM

Lazerinėje šaudykloje grupės „Kitokios“ narė Greta Lebedeva, „Žvaigždžių dešimtuko“ vedėjas Vitalijus Cololo ir realybės šou „Meilė ar pinigai“ išgarsėjusi modelis Jolanta Leonavičiūtė, susibūrę į komandą, kaip įmanydami stengėsi įveikti priešininkus – „Ginklo brolių“ dalyvius karius Vitalijų Šavelo, Andrių Vaškelį ir Juliją Vosyliūtę.

Komandų po lengvo apšilimo laukė dvi rungtys. Pirmojoje teko iš 100 metrų atstumo į taikinius šaudyti automatiniu šautuvu G-36. Antroje – iš 15 metrų atstumo pataikyti pistoletais GLOCK-17.

Entuziastingai nusiteikę žinomi veidai, stengėsi iš visų jėgų. V. Cololo, norėdamas pranokti karius, net įsijautė į Rembo vaidmenį, tačiau iki pergalės žvaigždžių komandai šiek tiek pritrūko. Bendra pelnytų taškų suma po abiejų rungčių buvo 581:460 kariškių naudai.

Ypatingu taiklumu pasižymėjo L. Leonavičiūtė. Mergina prisipažino, kad jau yra šaudžiusi anksčiau ir ne bet kur, o Izraelyje. Patirtimi pasigirti galėjo ir V. Cololo – „Žvaigždžių dešimtuko“ vedėjas itin aktyviai ėmėsi užduoties, skubėjo skaičiuoti taiklius šūvius ir demonstravo savo telefone užfiksuotas nuotraukas iš ankstesnių apsilankymų šaudyklose.

Taip buvo pristatytas TV3 projektas „Ginklo broliai“, ekrane pasirodysiantis rugpjūčio 25-ąją. Projekto kūrėjas Daumantas Liekis atskleidė, kad laidoje žiūrovai išvys nesurežisuotą Lietuvos kariuomenės realybę. 

Tai pasakojimas, pagrįstas asmeninėmis bazinių karinių mokymų dalyvių emocijomis ir jų instruktorių sukurtomis nepatogiomis situacijomis.

Kaip savanoriais nusprendusiems tapti vaikinams ir merginoms seksis prisitaikyti prie tikrųjų Lietuvos kariuomenės taisyklių? Projekto veiksmas vyks Rukloje, Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke. Čia atvykę savanoriai tris mėnesius bus negailestingai grūdinami ir ruošiami ginkluotam kontaktui su priešu. Tik labiausiai motyvuoti ir ištvermingiausi kariai sėkmingai baigs bazinius karinius mokymus ir prisieks Tėvynei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.