Rūta Mikelkevičiūtė išbandė Afrikos moterų naudojamą kosmetiką

„Jei kas sako, kad natūrali kosmetika brangi, netikėkit – ji itin pigi, – juokiasi Rūta Mikelkevičiūtė, neseniai sugrįžusi iš Afrikoje Zambijoje vykusios „Gelbėkit vaikus“ misijos. - Tik gudrūs verslininkai sugalvojo iš to užsidirbti ir sugalvojo kosmines kainas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2014, 12:41 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:05 PM

Viename Zambijos kaimų Rūta išbandė makiažo priemones, kuriomis gražinasi vietinės moterys. Kadrus iš misijos po Zambiją LNK žiūrovai išvys jau penktadienį 19.30 val. filme „Zambija: ačiū, Lietuva!”.

„Apsilankėme kaime, kuriame vietinės moterys ruošėsi vestuvėms. Man buvo įdomu, kokias grožio priemones naudoja Zambijos kaimo moterys. Vietinės atnešė anglies gabalėlių ir raudono molio gabalą, manau, kad raudoną ochrą. Iš jo, sutrynusios ir prasijojusios, čia pat pagamino pudrą. Išėjo nuostabūs dažai. Anglis – antakiams juodinti, o ochra – skruostams ir veido odai rausvinti. Beje, juodaodėms toks makiažas itin tinka. Oda įgauna bronzos atspalvį“.

„Kadangi esu smalsi, nusprendžiau pasidažyti taip, kaip tai daro kaimo moterys, - pasakoja Rūta. - Antakius patepiau anglimi, skruostus - ochra. Aišku, mano baltame veide toks makiažas atrodė gana ryškiai, juodi antakiai pykosi su baltomis o garbanomis, bet, kaip suprantu žiūrėdama į mūsų scenos gražuoles, dabar tai Lietuvoje madinga, - juokėsi Rūta. - Iš tiesų, ochra veidui suteikė natūralaus skaistumo ir raudonio be jokių brangių skaistalų. Mano veidui tai netgi labai patiko – nuo TV grimo jis rausta, o štai nuo šito molio ir anglies jis jautėsi atsigavęs. Pagalvojau, kad atrodau ne ką prasčiau, nei pasidažiusi TV studijoje, o gal net geriau.

Taigi, merginos, nereikia jokio brangaus permanentinio juodų antakių makiažo, kuris veidui suteikia pjero išvaizdą! Tokį pat juodumą jums suteiks anglis iš laužo - pigu, gerokai natūraliau atrodo ir visai neskausminga, be to, nusiplauna“, - juokiasi žurnalistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.