Snaiperiais tapę šokėjai: „Tai turi mokėti kiekvienas vyras!“

Populiariausi Lietuvos sportinių šokių bei televizijos veidai Andrius Butkus bei Vytautas Mackonis išbandė jėgas kariuomenėje ir išmoko snaiperių ir taikliųjų šaulių amato. Vos sužinojus, kokia užduotis jiems teks sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymų centro poligone, vyrų veiduose šypsenas pakeitė jaudulys ir rimtis.

Daugiau nuotraukų (1)

Širlė Žvirblė

Sep 9, 2014, 10:56 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:09 PM

„Bet aš net neįsivaizduoju, matausi aš ar nesimatau“, - susijaudinęs kalbėjo Andrius Butkus ieškodamos tinkamos vietos užsimaskuoti poligone.

Vytautui šaudymo patirtis nebuvo naujiena, kadangi jaunas vyras jau ne vienerius metus medžioja, paėmęs ginklą į rankas nesijautė naujokas.

„Kadangi mano tėtis medžiotojas, šautuvą teko laikyti nuo pat mažų dienų, ir šiai dienai jau septynerius metus esu oficialus medžiotojas. Paauglytėje noriai leisdavau vasaras sukarintoje stovykloje „Vanagas“, kurioje buvau mokomas istorinių bei karinių žinių, ugdomas patriotiškumas, propoguojama sveika gyvensena“, - kalbėjo Vytautas Mackonis.

Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro viršila Ernestas Kuckailis, stebėjosi, kaip vyrai, gavę itin trumpą instruktažą įsisavimo žinias ir pavyzdingai atlikinėjo užduotis. Pirmiausia „Pavojingas ginklas“ dalyviai turėjo užsimaskuoti poligone, tai iš pradžių jiems atrodė misija neįmanoma, bet sugaišus vos dvidešimt minučių, užsimaskavusių vyrų neaptiko net jų mokytojas.

Didysis siurprizas, kurį buvo paruošę kariškiai, Andriui bei Vytautui buvo vandens kliūties įveikimas su pilna kariška ekipuote. Vandens bei oro temperatūra tądien buvo apie 18°C. Vyrams reikėjo ne tik perbristi, bet ir perplaukti upę kartu su maždaug 36 kg sveriančia ekipuote prieš tai taisyklingai ją paruošus ir vienas kitą dengiant ir saugant ginklu nuo tariamo priešo.

„Malonu būtų dirbti su tokiais kariais,“ - kalbėjo seržantas Marius Vitkevičius. Mokytojas pasakojo, kad jų svečiai yra labai sumanūs ir puikiai įsisavino žinias, jeigu ir darė klaidas, labai greitai jas šalino, reagavo į visas pastabas ir noriai atliko visas užduotis.

Andriaus ir Vytauto akys viso filmavimo metu švytėjo. Išbandę taiklumo pratybas, snaiperių kasdienybę ir neįtikėtiną plaukimą upę, žymus vyrai vienareikšmiškai kartojo: „Tai turi mokėti kiekvienas tikras vyras!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.