Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Kultūros laida, kurios negalima žiūrėti su vaikais

Per „Info TV“ – radikali „Alchemija LXIV. Kaligula. Viskas kartojasi“. Atrodo, kad pirmą kartą istorijoje kultūros laida bus pažymėta N-14 ženklu. Šioje laidoje nebus nė vieno interviu. Ši laida net neturi aiškios pasakojimo linijos. Ši laida yra cenzūruota.

Atrodo, kad pirmą kartą kultūros laida bus pažymėta N-14 ženklu.
Atrodo, kad pirmą kartą kultūros laida bus pažymėta N-14 ženklu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 5:01 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 4:05 PM

Sukurti „Alchemija LXIV. Kaligula. Viskas kartojasi“ prireikė viso vasaros mėnesio. Kinui to būtų maža, literatūrai juokingai maža, tačiau televizijai – labai daug. Tiesa, ši laida ir nėra televizija primityvia prasme.

„Aš visada ieškojau televizijos ir televiziškumo ribų. Kartais nužengdamas į gryną komerciją, kurią vertinu ir gerbiu, nes ji nedovanoja klaidų ir reikalauja didžiulio profesionalumo, mat žiūrovas tiksliai žino, ką turi gauti. Tačiau kartais man norisi eiti ten, kur žiūrovas nežino, ko tikėtis, ir kaip reaguoti. Tai – jo šansas sužinoti kažką nauja ir mano rizika tą pasiūlyti. Pagaminti kasdieninę gerą picą reikia mokėti, tačiau yra patiekalų, kurių kartą ragautas skonis įsimena ilgam. Arba apsinuodiji“, - sako Rytis Zemkauskas.

Laidos pagrindu tapo talentingiausio jaunosios kartos lietuvių teatro režisieriaus V.Bareikio statomas spektaklis „Kaligula“ pagal A.Camus pjesę.

„Alchemija“ fiksuoja kūrybos procesą, tačiau kartu kuria savo atskirą pasaulį. Vidas su Ainiu Storpirščiu, Vilma Raubaite ir kitais daro „Kaligulą“, aš darau „Alchemiją“, O A.Camus daro mus visus... Rimčiau kalbant, Kaligula man atrodo pati svarbiausia mūsų šiandieną simbolizuojanti figūra. Apie tai ši laida, ir apie tai dar ketinu kalbėti ir rašyti“,- sako R.Zemkauskas.

Kažkada Vidas Bareikis sukūrė „No Theatre“. Šį penktadienį jūsų dėmesiui per „Info TV“ – No TV. „Alchemija LXIV. Kaligula. Viskas kartojasi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.