Politikas B. Bradauskas varguoliams: „Žinau, kas yra skurdas“

Remiantis statistikos duomenimis, Lietuvoje žemiau skurdo ribos gyvena daugiau nei pusė milijono žmonių, o vos galą su galu suduria beveik milijonas. Skursta bedarbiai, pensininkai, tarnautojai, policininkai, mokytojai, daugiavaikės šeimos – tiek turintys darbą, tiek gyvenantys iš pašalpų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-22 14:20, atnaujinta 2018-01-25 02:36

Jau rytoj, ketvirtadienį, žiūrimiausiu laiku 19.30 val. TV3 diskusijų laidoje „Ginčas be taisyklių“ laukia itin aštri diskusija.

Nepasitenkinimo vedini į „Ginčas be taisyklių“ studiją susirinko senjorai, daugiavaikės mamos, ekonomistė Aušra Maldeikienė, visuomenininkas Rolandas Boravskis, buvusi estrados dainininkė ir visuomenininkė Lilijana Ablėnaitė. Karštas emocijas ir ašaras išprovokavusią jų akistatą su valdžios atstovais ir Seimo nariais Broniumi Bradausku, Algirdu Sysu, Akmenės rajono savivaldybės meru Vitalijumi Mitrofanovu pamatys TV3 žiūrovai.

Prakalbus apie valdžios sprendimus, kurie skaudžiai paliečia skurdžiausiai gyvenančius, Seimo narys B.Bradauskas sakys: „Pats žinau, kas yra skurdas. Būdamas studentas, valgiau nemokamą duoną valgykloje, užsigerdamas arbata. Nesijaučiau skurdžiumi. O šiandien Lietuvoje teigiama, kad skursta šimtai tūkstančių. Tai nesąmonė. Pažiūrėkit, kaip Afrikoje žmonės gyvena. Aišku, pensininkai turėtų gauti didesnes pensijas. Ir 3000 litų turėtų būti pensijos. Deja, valstybė šiandien tokių mokėti negali“.

L.Ablėnaitė, klausydama valdininkų samprotavimų, pravirks: „Aš negaliu jų klausyti. Ar jie gali mus suprasti? Ar jie mus užjaučia? Iš kur Lietuvoje tiek milijonierių atsirado? Lietuva pasidalino į turtingųjų, vargšų, dvasingųjų, skeptikų, cinikų klanus, kurie tarpusavyje visiškai nebendrauja. Ne kartą kreipiausi pagalbos ir į Seimo narius, kad man padėtų išlaikyti senjorų choro patalpas, bet jie nepadėjo niekada. Bėga nuo manęs pamatę Seime.“ „Mes, pensininkai, kaip vaikai – tikime pasakomis ir valdžios pažadais. Bet dabar artėja rinkimai, akivaizdu, kad valdžiai mes nerūpime, todėl bausime juos prie balsavimo urnų, per rinkimus“, – žadės Pensininkų partijos pirmininkas J.Kadžys.

V.Mitrofanovui bus išsakyti dviejų rajono gyventojų priekaištai. Dešimties vaikų mama Audronė Mirtinienė pasakos: „Nors ir skurdome, gyventi nesinorėjo, visgi mano visi vaikai baigė mokslus, pašalpų niekada neprašiau. Bet pernai mums uždėjo tokius mokesčius dėl šiukšlių išvežimo, kad nebegalime pragyventi“. Kita daugiavaikė, aštuonių vaikų, mama Daiva Pranskaitė Akmenės rajono savivaldybės mero klaus, kodėl šis neskyrė pašalpos jos sūnui. Pasirodo, moters sūnus dirbo nelegaliai statybose ir patyrė traumą. Į šią diskusiją įsiterps ekonomistė A.Maldeikienė: „Pasakysiu ciniškai. Jei prisigimdėte tiek vaikų, tai reikia ir proto turėti, auklėti ir mokyti juos, kad negalima dirbti nelegaliai. Meras dėl jūsų aplaidumo neprivalo dabar mokėti pašalpų.“

„Žmonės neturi pakankamai socialinių įgūdžių, o tada visą atsakomybę perkelia ant valdžios. Remiame daugybę skurdžių šeimų, bet neprivalome remti tada, kai dėl skurdo ar negalios kalti patys tėvai. Juk tie vaikai gauna daugybę lengvatų, nemokamus pietus, būrelius, o pagalbos reikia ir kitiems sunkiai gyvenantiems, gabiems vaikams“, – kalbės V.Mitrofanovas.

Valdžios, visuomenės veikėjų ir skurstančių žmonių akistata – jau ketvirtadienį diskusijų laidoje „Ginčas be taisyklių“ 19.30 val. per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.