Mažųjų ligonių istorijų liudininkė A. Kudabienė tiki stebuklais

TV3 ir SEB bankas SEB šį vakarą pristatys Išsipildymo akcijos dokumentinį filmą „Ačiū“. Jame dėkojama visiems Lietuvos žmonėms, kurie paramos projekto „Išsipildymo akcija“ suburti per vienuolika metų padėjo vaikams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2014, 3:07 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 9:53 AM

Šiemet artėjant jau 12-ajai gerumo sinonimu tapusiai Išsipildymo akcijai, jos kūrėjai bei rengėjai nori garsiai ir nuoširdžiai pasidžiaugti kiekvienu, kuris, pamatęs vaikų gyvenimo tikrovę, išgirdęs jų svajones, jų skausmus, atsiliepė aukodamas 2, 5 ar 10 litų.

„Rengdama šį filmą, klausiau savęs „Kokią galią turi du litai?“ Ir įsitikinau – didelę, stebuklingą, kai jie susijungia su daugybės kitų net ir dviem litais. Per 11 metų žmonių paaukoti pinigai nuveikė tokius didžius darbus, kuriuos tiesiog privalu parodyti“, – teigia viena iš filmo „Ačiū“ kūrėjų, žurnalistė, TV3 laidos „Prieš srovę“ vedėja, nuolat prisidedanti prie Išsipildymo akcijos, Audrė Kudabienė.

Viena iš Išsipildymo akcijos herojų – Gabija. Jei šiandien biržietės mamos Rasos Žadeikienės kas nors paklaustų, ar ji tiki stebuklais, moteris nė akimirkos nedelsusi atsakytų „Taip“. „Kasdien dėkoju Lietuvos žmonėms už tai, kad mano dukra gyva“, – nesuvaldydama džiaugsmo ašarų sako šiandien jau 15-metės Gabijos mama.

Mergaitės ligos istorija prasidėjo, kai jai suėjo penkeri. Darželio auklėtojos ėmė stebėtis, kodėl Gabija mažesnė nei kiti jos amžiaus vaikai, tarsi sustojusi augti. Gabijos mama Rasa iš pradžių į nusistebėjimus nekreipė dėmesio.

„Praeis pusmetis kitas, ir ji pasivys bendraamžius“, – raminosi ji. Deja, Gabija neaugo, jos organizmas silpo, o kai mergaitė pabandė lankyti mokyklą, padėtis tapo tiesiog katastrofiška – ji nebegalėjo nulaikyti pieštuko.

Baisiausias dalykas, kokį galėjo išgirsti mergaitės mama, – negailestinga diagnozė. Dukrelė mirs. Išgelbėti buvo galima tam tikrais vaistais, tačiau jie nekompensuojami ir tokie brangūs, kad mama per du gyvenimus tiek neuždirbtų.

Viltis įsižiebė po pusmečio, kai Gabijos gydytojas pranešė Rasai: jos dukters istorija atrinkta Išsipildymo akcijai. „Per akimirką apsivertė pasaulis, grįžo viltis, kad Gabija gyvens – ją išgelbės Lietuvos žmonės“, – prisimena Rasa.

Džiaugsmo ašaromis aplaistyta istorija – viena iš daugybės, su Išsipildymo akcija įgijusių laimingą pabaigą.

„Kai kurias iš tų istorijų turėjau garbės filmuoti. Jas matysite dokumentinio filmo „Ačiū“ premjeroje. Jei dabar manęs paklaustų, ar aš tikiu stebuklais, nedvejodama pasakyčiau „Taip“. Kaip Rasa, kaip daugelis kitų akcijos mažųjų herojų, jų mamų ir tėvų. Gal tai labai skambūs žodžiai, bet turime sau juos kartoti. Aukodami kelis litus mes darome stebuklą konkretaus vaiko gyvenime“, – sako A.Kudabienė.

Premjeroje „Ačiū“ šįvakar 19.30 val. TV3 žiūrovai išvys, kiek kasmet Išsipildymo akcijai buvo suaukojama pinigų ir kaip surinktos gyvybiškai svarbios lėšos buvo paskirstomos vaikams.

TV3 ir SEB paramos projektas „Išsipildymo akcija“  gyvuoja jau 12-us metus. Akcija jau yra padėjusi dešimtims tūkstančių sergančių ir likimo nuskriaustų vaikų.

Šiemet projektas netrukus ir vėl kvies susiburti geriems darbams, kad mūsų vaikai būtų laimingesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.