Larisa Kalpokaitė: „Mačiau, kaip Vytautas Šapranauskas raudojo“

„Aš mačiau, kaip Vytautas raudojo. Tai buvo itin asmeniniai šeimyniniai reikalai. O šeima Vytautui visuomet buvo svarbiausias dalykas“, - pasakojo aktorė Larisa Kalpokaitė, pažinojusi Vytautą Šapranauską nuo pat jaunystės.

V.Šapranauskas.
V.Šapranauskas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 2:13 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 2:53 AM

Artėjant Vėlinėms LNK pokalbių laidos „Valanda su Rūta“ studijoje šį ketvirtadienio vakarą susitiks prieš daugiau nei metus savo noru iš gyvenimo pasitraukusio aktoriaus Vytauto Šapranausko draugai. Jie atvirai papasakos, kokį Vytautą pažinojo. Koks jis buvo ne televizijos ekrane, o kai leisdavo laiką su artimaisiais, kolegomis, kai pabėgdavo nuo viešumos.

Kitas Vytauto draugas ir kolega Arūnas Valinskas atvirai papasakojo apie pokalbius, kurie vykdavo, kai jiedu su garsiu aktoriumi dviese išvažiuodavo pažvejoti. „Kartais mes žvejodami tiesiog tylėdavome. Bet buvo ir tokių žvejybų, kai Vytautas būdavo itin atviras“.

Arūnas neslėpė, kad tokių pokalbių metu garsus aktorius ir laidų vedėjas ne kartą kalbėjo apie pasitraukimą iš šio pasaulio.

Kita laidos pašnekovė aktorė Asta Baukutė Vytautą Šapranauską vadino savo mokytoju, kuris nulėmė jos gyvenimo kelią.

„Jeigu ne Vytautas, aš gal net nebūčiau tęsusi aktorės karjeros. Tačiau susitikimas su juo man buvo lemtingas ir aš iki šiol jam už tai dėkoju, nors kai mes susitikome jis mane tikrino, mačiau tą vertinantį žvilgsnį - ką šita maža, ryža veikia televizijoje“, - neslėpdama ašarų kalbėjo aktorė, kuri visada į aktorių švelniai kreipdavosi – „Jūs, Vytukai“.

„Gražus, visada pasitempęs. Tai žinoma, kad Vytautui niekada netrūkdavo moterų dėmesio, bet jis nebuvo kažkoks lovelasas ar mergišius, jis tuo dėmesiu nesinaudodavo“, - prisiminimais dalijosi Vytauto kolega iš Lietuvos rusų dramos teatro Jurijus Ščiuckij.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.