Dėl M.A.M.A. užsipultas A. Rožickas: „Nieko nenorėjau įžeisti“

Aistros dėl muzikos apdovanojimų ceremonijos M.A.M.A. netyla jau keletą dienų. Po Vladimiro Simonko ir Jazzu epizodo kritikos taikiniu tapo renginio vedėjas Andrius Rožickas – nemažai internautų mano, kad jo juokeliai ceremonijos metu buvo nevykę.

„Iš komentarų atrodo, kad tėvynę išdaviau, bet aš taip nesijaučiu“, – po M.A.M.A. ceremonijos sakė A.Rožickas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Iš komentarų atrodo, kad tėvynę išdaviau, bet aš taip nesijaučiu“, – po M.A.M.A. ceremonijos sakė A.Rožickas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 2, 2015, 3:54 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:56 AM

Tarp viešai sukritikavusių A.Rožicko darbą – ne tik apžvalgininkas Andrius Užkalnis ir TV laidų vedėja Beata Nicholson, bet ir daug socialiniuose tinkluose nuomonę reiškiančių internautų.

Atrodo, kad juos ypač papiktino keli šou epizodai. Viename jų A.Rožickas į solidarumo su nužudytais prancūzų leidinio „Charlie Hebdo“ darbuotojais šūkį „Je suis Charlie“ įpynė renginį remiančio picerijų tinklo pavadinimą.

Kitame dainininkei Nelly Paltinienei paaiškino, kad ceremoniją žiūri ne tik vaikai. Žiūrovai tai suprato kaip pasišaipymą iš garbaus amžiaus atlikėjos kalbos manieros.

„Gerai, aš esu lopas, debilas, arogantiška šlykštynė, pajacas, chamas. Bet, ei, dorieji gėrio gynėjai, gal jau gana mane spardyti. Aš gi pasiduodu, atsiprašau, atgailauju. Nebent jūsų kovai prieš patyčias būtinai reikalingas žmogus-bokso kriaušė. Tuomet OK, aš dar pakabosiu“, – emocingai socialiniuose tinkluose reagavo A.Rožickas.

Portalui lrytas.lt apie situaciją jis pasakojo ramiau.

„Matyt, tam tikrų žmonių pyktis ant manęs kaupėsi, bet neturėjo progos išsilieti. O dabar padėjau save ant lėkštės, tie žmonės, kurie buvo nepatenkinti manimi, šią progą išnaudojo“, – svarstė A.Rožickas.

Savo darbo M.A.M.A. ceremonijoje jis kol kas nebuvo linkęs vertinti.

„Kol kas nemačiau renginio vaizdo įrašo. Tada bus aiškiau. Nes dabar skaitau komentarus ir galvoju – gal tikrai ten pripjoviau baravykų, „total košmar“. Iš komentarų atrodo, kad tėvynę išdaviau, bet aš taip nesijaučiu.

Nesulaukiau jokių ceremonijos rengėjų priekaištų. Po renginio man netgi atrodė, kad viskas gerai pavyko, bet viešojoje erdvėje sklinda kitokios nuomonės“, – sakė Andrius.

Juokelis apie piceriją ir „Je suis Charlie“ jam neatrodo vertas pasmerkimo. Kaip ir pokalbis su N.Paltiniene.

„Tragedijos tikrai nematau. Jei kalbame apie Nelly, bėda buvo tik jos reakcijos nebuvimas. Gal ji neišgirdo mano pašmaikštavimo, gal nesuprato, ką turėjau galvoje. Bet kuriu atveju aš nieko nenorėjau įžeisti. Ir kas įsižeidė – pati N.Paltinienė ar žiūrovai, kurie pagalvojo vienaip ar kitaip?

O dėl tos picos – su šypsena galima žiūrėti į bet ką. Tas šūkis jau yra visaip interpretuojamas. „G & G Sindikatas“ į sceną ėjo su marškinėliais „Je suis Išvien“ („Išvien“ yra grupės albumo pavadinimas – Red.). Tai niekam neužkliuvo.

Skaičiau ir tai, neva pertraukiau Petro Geniušo kalbą. Man atrodo, kad aš jos nepertraukiau – maestro tuo metu plėšė voką, buvo pauzė, pagyriau jo akinius, ir tiek.

Ta frazė „Je suis Charlie" tapo bendrinė, pasipriešinimo radikalizmui simbolio prasmės nebeturi. Be to, man ši frazė labiau siejama su žodžio laisve ir humoru. Juk leidinys „Charlie Hebdo“ šaipėsi iš visko, visų tabu. Atsiprašau, jei kam pasirodė, kad per aštriai nupjoviau kampus“, – sakė A.Rožickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?