„Pasaulis X“: mitai apie žaliavalgystę ir pražūtingos dietos

Maitinimasis nėra tikslas, o yra tik priemonė gyvybei palaikyti. Šį vakarą 20.50 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją laidos „Pasaulis X“ herojai dalysis nepaprasta patirtimi, kuri jiems padėjo suvokti aukštesnius gyvenimo tikslus. Valgydami tik naudingus produktus, jie pasiekė tobulos psichinės ir fizinės sveikatos.

Laidos vedėjas Saulius Ciucelis.
Laidos vedėjas Saulius Ciucelis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2015, 1:30 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 8:32 AM

„Giliu sovietmečiu turėjau tiek ligų, kad būdama 34 metų nebegalėjau dirbti. Pusvalandį pasėdžiu prie darbastalio, ir viskas, turiu gultis. Nes nežmoniškai skaudėdavo stuburą, visą kūną. Išsityriau: stuburas visas pilnas ataugų, vadinamųjų druskų, – pasakoja sveikos gyvensenos žinovė Nijolė Degutienė, kuri vos pakeitusi mitybos įpročius išsigydė ne vieną negalavimą, o svarbiausia – išvengė stuburo operacijos. – Aš per vieną dieną mečiau vartoti druską, cukrų, kavą, arbatą, konservus, mėsą, kiaušinius, visus pieniškus produktus: pieną, varškę. Baltus miltus – visus perdirbtus miltus, visus šokoladus, pyragaičius, saldainius. Visi manęs klausdavo, o kas liko. Taigi liko vaisiai, daržovės, kruopos, riešutai, sėklos, džiovinti vaisiai, medus, vanduo. Ir šitaip gyvenau, šitaip maitinausi. Ir labai greitai mano gyvenime viskas ėmė keistis.“

Šiuolaikiniai tyrimai rodo, kad augalų terapija ir kitos natūralios medicinos priemonės – toli gražu ne šiaudas skęstančiajam. Sužinome apie vis naujus moksliškai pagrįstus „intervencijos“ į žmogaus protą ir kūną metodus, palankiai veikiančius jo sveikatą: meditacija, malda, maistas, dieta, refleksoterapija, gydymas biolauku. Kad tai padėtų sveikti, reikia nemažai žinoti. Tačiau pradžių pradžia – gamtos pažinimas.

„Vietoj pusryčių kokteilis, koks nors vaisius, gysločio keli lapeliai, keli lapeliai kiaulpienių, kurios itin naudingos pavasarį, ir garšvos. Pastaroji yra nuostabus augalas, jis stiprina imunitetą, tvarko virškinimo ligas, gydo šlapimo pūslę, skrandį“, – sveikatą stiprinančių žolelių pavadinimus beria ezoterikė, žiniuonė, tautinio paveldo puoselėtoja Aušra Žvirblienė.

Jai pritaria žinoma žolininkė, farmakognostė Jadvyga Balvočiūtė: „Pavyzdžiui, dilgėlė tinka į organizmą valančias arbatas. Ji turi vitamino C, turi tokių medžiagų, kurios pastiprina organizmą ir sudaro sąlygas jam valytis. Beržų, mažalapių liepų, gervuogių, bruknių lapai taip pat turi išskirtinių savybių, kurios padeda organizmui šalinti taršą virškinimo trakte. O jonažolė yra žolelė nuo 99 ligų, todėl namų vaistinėlėje reikėtų pasirūpinti jos atsargomis.“

Kad maistas gali tapti nuodu, žino ne tik tie, kurie pakeitė mitybą ir išsivadavo nuo daugelio negalavimų, bet ir sunkia genetine liga fenilketonurija sergančių žmonių artimieji. Baltyminio maisto netoleruojantys ligoniai, nesilaikantys išskirtinių produktų dietos, progresuojant ligai yra pasmerkti susirgti silpnaprotyste.

Jau šį penktadienį 20.50 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją laidoje „Pasaulis X“ – apie tai, kaip netinkamas maistas gali susargdinti, kaip nuo nesveikos mitybos kenčia pasaulio didžiųjų valstybių gyventojai. Taip pat subliūškęs mitas apie žaliavalgystę, kuri gali net sunaikinti kai kuriuos organus, ir visa tiesa apie dietas, kai kuriems galinčias būti pragaištingas.

„Pasaulis X“ – penktadieniais 20.50 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.