„Karštoji“ LRT dokumentika: tamsioji FIFA pusė filme

Kai prieš dvi savaites iš FIFA prezidento pareigų atsistatydino nepajudinamasis Seppas Blatteris, per pasaulį nuvilnijo džiaugsmo šūksniai. Aštuntąją dešimtį baigiantis įtakingiausios sporto organizacijos vadovas buvo neabejotinai viena skandalingiausių figūrų sporto pasaulyje.

Kas daugelį metų vyko už uždarų FIFA durų, atskleidžia ką tik dienos šviesą išvydęs vokiečių dokumeninis filmas „Parduotas futbolas. Seppas Blatteris ir FIFA galia“.
Kas daugelį metų vyko už uždarų FIFA durų, atskleidžia ką tik dienos šviesą išvydęs vokiečių dokumeninis filmas „Parduotas futbolas. Seppas Blatteris ir FIFA galia“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 10:55 PM

Kas daugelį metų vyko už uždarų FIFA durų, atskleidžia ką tik dienos šviesą išvydęs vokiečių dokumeninis filmas „Parduotas futbolas. Seppas Blatteris ir FIFA galia“ (Der verkaufte Fußball: Sepp Blatter und die Macht der FIFA), kurį šį vakarą 21.30 val. rodys LRT televizija.

Septyniolika metų išbuvęs prezidentu Seppas Blatteris jau penktą kartą dalyvavo FIFA prezidento rinkimuose. Daugelis jį garbino, o pats Blateris savo kalbose mėgo pabrėžti vienijančią futbolo taikos misiją ir teigė, kad jo vadovaujama sąjunga padės pasauliui tapti geresniam. FIFA ataskaitos dešimtmečiais buvo rašomos taip, kad nuslėptų korupcijos bei kyšininkavimo skandalus. Šiandien apie iššvaistytus milijonus, užmaskuotus kaip didžiulis šeimos verslas, jau kalba prokurorai.

Korumpuotas, užkertantis kelią reformoms, neatsakingas, vienvaldis ir visagalis – toks žmogus dar prieš dvi savaites pristatė FIFA kaip didžiausią pasaulio šeimą ir svaičiojo apie taikos balandžius, kuriuos pasaulį paleidžia sportas.

„Parduotas futbolas. Seppas Blatteris ir FIFA galia“ – trečiadienį 21.30 val. per nacionalinę televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.