Giminaičiai Juras ir Justinas Jankevičiai – vienas kito akimis

Televizijos laidų vedėjai Justinas Jankevičius (30 m.) ir Juras Jankevičius (46 m.) nuo šiol matysis daug dažniau. Abu Jankevičiai dirba toje pačioje – LRT televizijoje, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Justinas Jankevičius ir Juras Jankevičius juokauja, kad galėtų susikeisti vaidmenimis.<br>D.Umbraso nuotr.
Justinas Jankevičius ir Juras Jankevičius juokauja, kad galėtų susikeisti vaidmenimis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

Sep 5, 2015, 4:43 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 9:36 AM

Justinas – Juro antros eilės sūnėnas, tačiau iki šiol jie bendravo nelabai artimai.

„Susitikdavome per giminės susirinkimus, gal kartą per metus ar net rečiau. O dabar LRT koridoriuose susitiksime nuolat, ir tai labai smagu“, – prisipažino Juras.

„Mums abiem dar reikia nemažai vienas apie kitą sužinoti“, – nusikvatojo Justinas.

Ilgai Juro vesta laida „Klausimėlis“ šį rudenį po kelerių metų pertraukos grįžta į TV eterį. Justinas LRT televizijoje veda laidą „Klauskite daktaro“ – pokalbių apie mediciną šou, kuris kiek pakeistu pavadinimu į visuomeninio kanalo eterį persikraustė iš TV3.

Giminaičiai jau juokauja, kad sykį galėtų pasikeisti vaidmenimis.

„Manau, Justinas gerai susitvarkytų su „Klausimėliu“ – bent jau laidos ekspertus tikrai pakalbintų. O aš scenaristės paruoštus klausimus apie mediciną turbūt irgi sugebėčiau paskaityti“, – juokėsi Juras.

Kai LRT eteryje prieš 22 metus atsirado „Klausimėlis“ (kaip šou „Laisvės alėja“ dalis), Justinas dar buvo pradinukas.

„Matyti dėdę per televizorių buvo didelis dalykas. Juk tais laikais televizorius buvo gyvenimo centras.

Pamenu, kai pats ėmiau šmėžuoti ekrane, jis man paskambino ir pasveikino – štai, televizoriuje dabar bus du Jankevičiai. Bet daug kas iki šiol nustemba, kad mes giminės“, – nusijuokė Justinas.

Jų vaidmenys ekrane – iš pirmo žvilgsnio skirtingi. Justinas pirmiausia išgarsėjo kaip TV3 „Humoro klube“ pasirodęs komikas, meistriškai parodijavęs politiką Roką Žilinską.

Juras – žurnalistas, kūręs įvairias laidas, šį sezoną kartą per savaitę LRT eteryje vedantis ir prodiusuojantis informacinę laidą „Laba diena, Lietuva!“.

Kita vertus, ir „Klausimėlį“ dėl laidoje skambančių itin linksmų praeivių atsakymų daug kas laiko humoristine laida, nors Juras su tuo nesutinka.

„Sakyčiau, kad tai šviečiamoji laida. Jos ekspertai – žinomi savo sričių specialistai, pasakantys daug įdomių ir vertų žinoti dalykų.

Beje, šįmet laidą pateikiau LRT konkursui dviejose kategorijose – šviečiamųjų ir pramoginių laidų. Mano nuostabai, kur kas daugiau balų projektas surinko pramoginių laidų kategorijoje“, – pasakojo Juras.

Jo ir Justino laidų vedimo manieros – skirtingos. Keliai į televiziją – irgi atskiri ir savarankiški. Per humorą išgarsėjęs Justinas niekada neprašė dėdės patarimų ar pažinčių.

Kai Juras sūnėną pirmą sykį pamatė TV ekrane, buvo įsitikinęs, kad jis liks ištikimas humoristo keliui.

„Jis taip įtikinamai ir tikroviškai parodijavo R.Žilinską, jog neabejojau, kad sugebėtų parodijuoti ir kitus.

Talentas buvo akivaizdus, tačiau Justinas nuėjo kitu keliu – įrodė, kad gali vesti rimtas laidas. Ir jam neblogai sekasi“, – pastebėjo Juras.

Kad turi ambicijų televizijoje išbandyti kuo įvairesnių ir įdomesnių vaidmenų, neslepia ir Justinas.

Vyresnis giminaitis sakė, kad sūnėnui reikėtų neprarasti noro tobulėti ir užsidegimo – tada Justinas televizijoje galėtų nuveikti tikrai daug.

„Perspektyvus ekrane jis atrodė iš karto, kai tik debiutavo. Matau, kad jis atkakliai siekia būti kuo geresnis vedėjas.

Pasiekimai ir pokyčiai per šiuos keletą metų – akivaizdūs. Gal Justinas ir supyks, bet pasakysiu taip: „Humoro klubo“ laikais mačiau, kad jis mėgaujasi tardamas keiksmažodį. Man atrodo, dabar to neliko.

Žinau, kad Justinas labai nori tobulėti pramoginių laidų srityje, skiria tam daug laiko ir pastangų.

Galbūt klystu, bet man atrodo, kad „Klauskite daktaro“ dar nėra jo svajonių darbas“, – svarstė Juras.

„Aš mėgstu šią laidą. Su daktaru Alvydu Unikausku mums puikiai sekasi bendrauti. Atrodo, kad tai patinka ir žiūrovams. Bet, žinoma, televizijoje dar daug ką norėčiau išbandyti“, – diplomatiškai kalbėjo Justinas.

„Balandžio 1-ąją mielai pakviesčiau Justiną vesti informacinės laidos. Manau, jam gerai pavyktų“, – nusijuokė Juras.

Jis turi nuojautą, kad šį sezoną jaunesniojo giminaičio vedama laida gali šiek tiek pasikeisti.

„Kiek žiūrėjau anksčiau, šioje laidoje būdavo daug pokalbių apie apatinę kūno dalį. Puikiai suprantu, kad komercinės televizijos taip kuria reitingą.

Galbūt visuomeninio transliuotojo eteryje bus kiek kitaip“, – nusijuokė Juras.

Per metus, praleistus televizijoje, pasikeitė abu Jankevičiai.

Šiurkštoko humoro nevengęs Justinas dabar eteryje vilki kostiumą, kalba elegantiškiau ir sugeba prisitaikyti prie įvairios auditorijos tono.

Juras save išbandė įvairiuose TV žurnalistikos frontuose, o jo vedamas „Klausimėlis“ į eterį irgi grįžo atsinaujinęs – žiūrovai galės pamatyti ir 15, ir 30 minučių trukmės laidas.

Abu juos praeiviai atpažįsta gatvėje – tik Justino baruose prašo „suskelti bajerį“, o nuo Juro, kai jis rankoje laiko mikrofoną, kai kas nori kuo greičiau pabėgti. Mat yra bijančių susimauti ir „Klausimėlyje“ pasirodyti kvailai.

„Taip, ne visi šneka, bet ši laida tikrai neturi tikslo pašiepti. Pateikiu normalius klausimus, aktualiomis temomis. Iki šiol nufilmuota per keturis šimtus laidų. Mano akimis, daugelis jų turi išliekamąją vertę, nes nėra pririštos prie konkretaus laikotarpio aktualijų.

Mano darbas laidoje – vaikščioti su mikrofonu ir kalbinti žmones. Nesu sulaukęs priekaištų, kad klausiu neetiškai ar netinkamai.

Neseniai filmavau Mažeikiuose. Klausiau, kas buvo Martynas Mažvydas, sulaukiau atsakymų, kad gal dviratininkas ar krepšininkas. Tada žmonės sužino, ko iki tol nežinojo. Tai yra gerai“, – svarstė Juras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.