Aktorė Toma Vaškevičiūtė filmavimo aikštelėje – be makiažo

„Paprasta ir lengva dirbti su aktorėmis, kurioms svarbiausia – įsijausti į savo personažą, – sako TV3 serialo „Bruto ir Neto“ stilistė Laura Žaliauskaitė, – jos nebijo prieš kameras būti negražios, ar kitokios, nei yra gyvenime“. Puikiausias to pavyzdys – aktorė Toma Vaškevičiūtė, kuri iš stilingos, nuostabaus grožio moters seriale virto kaimo Klebono „gaspadine“ Birute.

T. Vaškevičiūtė filmavimo aikštelėje – be makiažo.
T. Vaškevičiūtė filmavimo aikštelėje – be makiažo.
T. Vaškevičiūtė filmavimo aikštelėje – be makiažo.
T. Vaškevičiūtė filmavimo aikštelėje – be makiažo.
T. Vaškevičiūtė filmavimo aikštelėje – be makiažo.
T. Vaškevičiūtė filmavimo aikštelėje – be makiažo.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Sep 15, 2015, 11:20 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 7:07 PM

Serialo personažų stilių kurianti L. Žaliauskaitė pasakoja, kad prieš prasidedant filmavimams ji T. Vaškevičiūtės heroję Birutę įsivaizdavo kiek kitaip, nei yra dabar – seksualesnę, vilkinčią aptemptus rūbus. Tačiau po susitikimo abi nutarė – jokio seksualumo, reikia parodyti tikrą kaimą.

„Birutė – jauna, kaime gyvenanti moteris, dirbanti „gaspadine“. Toma tokią ją žiūrovams ir norėjo atskleisti – be makiažo, laisvais patogiais rūbais. Aš jai tiesiog padėjau“, – sako ne viename seriale stiliste dirbanti Laura.

Didesnis iššūkis, pasak stilistės, Tomai tapo ne vaidyba be makiažo, bet atvirkščiai – scena, kurioje ji tampa aktoriaus Jono Griciaus personažo Bruto seksualia fantazija. Herojus ją įsivaizduoja ryškiai raudonomis lūpomis, besipilančią ant savęs vandenį! „Ji buvo su gražiu makiažu, turėjo vaidinti itin seksualią sceną ir skundėsi, kaip tai sunku!“ – juokiasi L. Žaliauskaitė.

Žinoma, aktorius turi mylėti savo darbą ir sugebėti parodyti save iš visų pusių, tačiau dažnai filmavimuose dirbanti L. Žaliauskaitė atskleidžia, kad situacijų pasitaiko įvairių. „Su jaunomis aktorėmis kiek paprasčiau, tačiau su tomis, kurioms per keturiasdešimt, būna sudėtinga. Jos bijo atrodyti negražios, nestilingos ar vyresnės negu yra, – išduoda stilistė, – žinoma, yra ir išimčių. Viena jų – aktorė Asta Baukutė“.

48-erių metų aktorė seriale „Bruto ir Neto“ be jokių bėdų tampa septyniasdešimtmete bobute. „Sendinti A. Baukutę yra labai lengva! Jau ją rengiant aktorė pavirsdavo bobute – belikdavo karštomis vasaros filmavimų dienomis slėpti jos jaunas rankas ir kaklą po visą kūną dengiančiais rūbais“, – prisimena stilistė L. Žaliauskaitė.

„Aš esu iš tų aktorių, kuriems kuriami įvaizdžiai nepakenks ir jų nesugadins. Už tai esu dėkinga savo mamai, kuri išmokė mane nebijoti būti negražiai. Be to, aš labai myliu savo darbą...“, – yra sakiusi „Bruto ir Neto“ aktorė A. Baukutė.

Merginas su makiažu ir be jo, apsiginklavusius vyrukus ir iki ašarų juokingas situacijas TV3 kriminalinė komedija „Bruto ir Neto“ dovanoja pirmadienio-ketvirtadienio vakarais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.