Kostas Smoriginas: „Šeimos tvirtumą išbandėme ir skyrybomis“

„Jei ne Dalia, būčiau paslydęs, juk ne vienas bičiulis neatsilaikė alkoholiui ir kitoms pagundoms“, – televizijos laidoje be užuolankų kalbės aktorius Kostas Smoriginas. Prieš kameras jis nusprendė ne tik atverti savo namų sostinės senamiestyje duris, bet ir praskleisti asmeninio gyvenimo šydą.

Aktorius Kostas Smoriginas prisipažino, kad jei ne žmona Dalia, greičiausiai, būtų nuslydęs į alkoholizmo liūną.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Aktorius Kostas Smoriginas prisipažino, kad jei ne žmona Dalia, greičiausiai, būtų nuslydęs į alkoholizmo liūną.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2015, 11:07 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 9:24 AM

Nemažiau atvira bus ir K.Smorigino žmona, aktorė Dalia Brenciūtė: „Kartais buvo skaudu, kad dėl šeimos netenku perspektyvių vaidmenų, bet tokia esu ir tokį gyvenimą rinkausi. Dėl to niekada nesigailėjau!“ Ji galėjo rinktis karjerą, bet rinkosi vystyklus ir keturis namų kampus – tai tapo pagrindiniu jos gyvenimu vaidmeniu tuomet, kai garsusis sutuoktinis mėgavosi šlove, gastrolėmis ir svetimų moterų dėmesiu.

Savo gyvenimą apnuoginti pasiryžę sutuoktiniai nieko neslėps. Nors iki pensijos jam liko tik metai, apie poilsį aktorius nė nedrįsta susimąstyti. „Iš ko man gyventi? Iš 345 eurų, kuriuos valstybė sukrapšto nusipelniusiems Lietuvos artistams? Už savo koncertą uždirbu 500 eurų, tad neskurstu. Bet neskaičiuoju svetimų pinigų, nenoriu, kad kas nors skaičiuotų ir mano“, – šį vakarą prisipažins K.Smoriginas.

Kolegos jam pavydėjo vaidmenų, bet jis tik plačiai šypsojosi ir dėkojo Dievui, kad išvengė likimo, kuris be gailesio nušlavė jo artimus draugus ir scenos partnerius – Vytautą Kernagį pakirto liga, Vytautą Šapranauską palaužė vidiniai demonai. Kostas paskubomis prisidegs cigaretę ir leisis į skausmingus prisiminimus: „Vytas man skambino nelaimės išvakarėse, jutau, kad kažkas nėra gerai, mąsčiau, kad nuvažiuoti iki jo... susilaikiau... ryte rado pasikabinusį“, – laidos „Gyvenimas“ kūrėjams apie širdį vis dar draskančius sopulius prabils K.Smoriginas.

Šiandien 62-ejų aktorius gali pasigirti ne vienu ryškiu vaidmeniu teatro scenoje bei kine, o su jo baladėmis užaugo ne viena karta. Su gastrolėmis išmaišęs visą pasaulį ir vis dar sėkmės lydimas aktorius dabar nuoširdžiai prisipažįsta: aktorystė – slydi profesija. Nuolat gražių moterų apsuptyje atsiduriantis Kostas ne kartą tik per plonytį plauką susilaikė nuo saldžios nuodėmės, bet savo žmonai niekada nemelavo. D.Brenciūtė taip pat visada turėjo puikią intuiciją, bet ar sutuoktiniui nuo jos pavyko nuslėpti paklydimus? Apie tai – gyvenimo būdo laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.