Stilistė Agnė Jagelavičiūtė badavo tol, kol nupliko

Nedaugelis pagalvotų, kad vos 52 kilogramus sverianti stilistė ir net stiliaus ikona vadinama Agnė Jagelavičiūtė (35 m.) praėjo ilgą kovos su antsvoriu kelią.

Agnė Jagelavičiūtė.<br>LNK nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė.<br>LNK nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė.<br>LNK nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 22, 2016, 10:45 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 3:01 AM

„Būdama devintoje klasėje, pasiekusi pusantro metro ūgį svėriau 65 kilogramus“, – apie tai Agnė – LNK televizijos gyvenimo būdo laidoje „Nuo... iki...“ pirmadienio vakarą.

Tuo metu Agnės mama Nijolė Jagelavičienė svėrė tik 51 kilogramą.

„Savo mamą aš nesunkiai paimdavau ant rankų, buvau gerokai storesnė už ją“, – sakė Agnė Jagelavičiūtė.

Tačiau viskas ėmė keistis Agnei išvykus studijuoti į Vilnių. Čia tuomet aštuoniolikmetės merginos nepasiekdavo mamos priežiūra, tad su antsvoriu ji pradėjo kovoti pačiais blogiausiais būdais. Mergina nevalgydavo tris dienas iš eilės tol, kol nustojo jausti alkį.

Anoreksijos užuomazgos – taip Agnė vadina periodą, kai nustojo valgyti, o svoris ėmė drastiškai kristi.

„Mano nevalgymas tęsėsi beveik dvejus metus. Per porą pirmųjų mėnesių nukrito 16 kilogramų. Tuomet svėriau kiek mažiau nei 50 kilogramų, tačiau širdis ėmė kalatotis, savijauta buvo labai bloga, bet buvau jauna, tad nekreipiau dėmesio“, – prisiminė Agnė.

Šoką A.Jagelavičiūtei sukėlė vaizdo įrašas iš vakarėlio, kuriame ji nufilmuota sėdinti nugara į kamerą. Agnė pamatė savo nuo badavimo praplikusią galvą. Stilistė pasakojo, kad tuomet turėjo mokytis valgyti iš naujo. Mitybos taisyklės, režimas ir tam tikras maisto kiekis – šiais dalykais Agnė privalo vadovautis nuolat, nes kitaip svoris negailestingai sugrįžtų. Ji tikino, kad kartą susidūrus su valgymo sutrikimais, su jais tenka kovoti visą gyvenimą, nes tai yra priklausomybės liga.

Vis dėlto A.Jagelavičiūtė pripažino, kad iki šiol sau atrodo pati gražiausia tose nuotraukose, kur jos svoris buvo drastiškai nukritęs nuo nuolatinio badavimo: „Turiu kovoti su tuo jausmu, kad vėl norėčiau tokia būti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.