Dievo žodžio skleidėjai švaistė pinigus neįtikėtiniems dalykams

Panevėžio rajone – neregėtas savivaldybės lėšų švaistymas, tik šį kartą už mokesčių mokėtojų pinigus prabangius televizorius pirko ne politikai, bet bažnyčios.

Filmavimo akimirka.<br>LNK nuotr.
Filmavimo akimirka.<br>LNK nuotr.
Filmavimo akimirka.<br>LNK nuotr.
Filmavimo akimirka.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 21, 2016, 10:56 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 2:40 AM

Panevėžio Šventų apaštalų Petro ir Povilo parapija visai neseniai už savivaldybės pinigus įsigijo naujausią kompiuterinių žaidimų konsolę „Play Station“, tačiau kunigas ginasi ir sako, kad kompiuteris buvo pirktas jaunimo užimtumo klubui įrengti.

Savivaldybė už „Play Station“ kompiuterį sumokėjo daugiau kaip 400 eurų, taip pat parapija už mokesčių mokėtojų pinigus įsigijo 1,5 metro skersmens televizorių, kuris kainavo 2500 eurų.

Iš viso Panevėžio parapijų bendruomenės gavo net 150 tūkstančių eurų savivaldybės paramos.

Kita, Šventų apaštalų parapija, gavo net 20 tūkstančių eurų, o šiuos pinigus panaudojo perkant įvairius išmaniuosius įrenginius. 485 eurus kainavo dulkių siurblys – robotas, kuris sugeba pats siurbti grindis.

Panevėžio Švenčiausios Trejybės bažnyčios rektoratas už 3 tūkstančius eurų įsigijo spintą, kurios paskirtis – liturginių rūbų ir indų laikymas.

Panevėžio Dievo apvaizdos seserų kongregacija įsigijo garso ir vaizdo aparatūros už 5200 eurų.

Panevėžio opozicijos atstovai mano, kad pinigai bažnyčių bendruomenėms skiriami ne šiaip. Politikai įtaria, kad tokiu būdu bandoma papirkti dvasininkus bei kad per pamaldas būtų vykdoma rinkiminė agitacija.

„Prieš kiekvienus rinkimus galite nueiti į bažnyčią ir kiekviena močiutė ateidama į bažnyčią jums pasakys už ką balsuoti. Iš kur ji žino? Atsakymas paprastas – tikrai yra faktų, kad kunigai patys pasako už ką balsuoti“, – įsitikinęs Mantas Lėliukas.

Visa istorija iš Panevėžio šiandien laidoje KK2 per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?