G. Drukteinis: „Visos pasaulio bėdos kyla dėl mažaraštiškumo“

LRT televizijos projektas „Auksinis protas“ su Arūnu Valinsku ir Andriumi Tapinu pasitinka ne tik atsinaujinusioje studijoje, bet ir džiugiomis permainomis kūrybinėje komandoje.

Prie televizijos projekto „Auksinis protas“ prisijungia etiketo žinovas Giedrius Drukteinis.<br>Organizatorių nuotr.
Prie televizijos projekto „Auksinis protas“ prisijungia etiketo žinovas Giedrius Drukteinis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 12:13 PM, atnaujinta May 14, 2017, 9:57 AM

Prie šimtus klausimų žaidėjams sudarančių intelektualų prisijungė etiketo žinovas, rašytojas Giedrius Drukteinis.

„Giedriaus reikėjo ir žaidėjams, ir mūsų žaidimo gerbėjams prie ekrano. Jis net devynių knygų autorius, domisi istorija ir jos neatskleistomis pusėmis, faktais ir kuriozais. Pastarieji dažniausiai tikrai ne visiems žinomi, bet neabejotinai įdomūs“, − įsitikinęs „Auksinio proto“ prodiuseris ir vedėjas A.Valinskas.

„Arūnas mane puikiai pažįsta. Žino, koks kruopštus faktų rinkėjas esu. Daug mano surinktos medžiagos sugula į knygas. Tačiau į jų puslapius visko nesutalpinsi. O mano žinios ir faktologiniu, ir emociniu požiūriu „Auksinio proto“ žaidėjus ir žiūrovus tikrai turėtų suintriguoti“, − sakė G.Drukteinis.

Etiketo žinovas prisipažįsta, kad visa jo šeima yra prisiekę šio žaidimo gerbėjai, o pats G.Drukteinis jau daugelį metų žaidžia įvairiuose protų mūšiuose.

„Esu tvirtai įsitikinęs, kad visos pasaulio blogybės dažniausiai kyla dėl mažaraštiškumo“, − teigė naujasis „Auksinio proto“ komandos narys.

Televizijos žiūrovams G.Drukteinis žada klausimų ne tik apie etiketą ir istoriją – jų bus ir iš Biblijos, astronomijos ir tokių, kurie privers atlikti neblogą proto mankštą.

Užduotis intelektinio žaidimo dalyviams kuriančiame branduolyje yra net dvi komandos. Jose dirba skirtingų sričių specialistai – nuo politikos, istorijos, žiniasklaidos, teisės iki medicinos.

„Kiekvieno iš klausimų sudarytojų domėjimosi laukas yra jų „arkliukas“. Tad kuo daugiau skirtingų žmonių „ikinkome“, tuo įdomesnis ir įvairesnis yra žaidimas ir tuo geriau rieda mūsų „Auksinio proto“ vežimas“, − sakė A.Valinskas.

Per vieną „Auksinio proto“ sezoną žaidėjams pateikiama net apie 2500 klausimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.