Egidijus Stancikas septintoje klasėje buvo išmestas iš mokyklos

Kauno nacionalinio dramos teatro vadovas aktorius Egidijus Stancikas (50 m.) yra sukūręs daugybę vaidmenų kine ir teatre. Menininkas jų neskaičiuoja, nerenka spektaklių lankstinukų, nes mano, kad tai beprasmiška, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Ko dar nežinome apie jį?

E.Stancikas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Stancikas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Stancikas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Stancikas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

2017-01-13 17:13, atnaujinta 2017-04-12 05:49

1. Būdamas 5 metų padegė senelės tvartą. Už tai jis negavo pylos, priešingai, sulaukė dar daugiau senelės dėmesio ir meilės.

2. Vaikystėje keletą kartų buvo pabėgęs iš tėvų namų Tauragės rajone. Apsistodavo pas tetą, gyvenančią už poros kilometrų, nes ši suteikdavo daug laisvės.

3. Baigęs vidurinę mokyklą įstojo į televizijos režisūrą tuometėje Lietuvos konservatorijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija), tačiau iš karto buvo paimtas tarnauti į sovietų armiją.

Į televizijos režisūrą priimdavo kas penkerius metus. Kai po dvejų metų Egidijus grįžo iš armijos, kurso draugai jau buvo trečiakursiai. Teko rinktis – laukti naujų televizijos režisūros studijų arba mokytis aktorystės. Pasirinko aktoriaus kelią.

4. Ne vienus metus svajojo apie šuolį parašiutu, bet paskraidintas lengvuoju lėktuvu, kurio pilotas danguje kelis kartus apsivertė, sumanymo atsisakė.

5. Septintoje klasėje kaip uolus katalikas buvo pašalintas iš vidurinės mokyklos. Apie jį rašė pogrindinis leidinys „Lietuvos katalikų bažnyčios kronika“. Tačiau netrukus vėl buvo priimtas į mokyklą.

6. Turi tris aukštojo mokslo diplomus: teatro ir kino aktoriaus specialybę įgijo Lietuvos konservatorijoje, rinkodaros magistro studijas baigė Kauno technologijos universitete, o Vytauto Didžiojo universitete įgijo socialinių mokslų daktaro laipsnį.

7. Mėgsta spengiančią tylą gamtoje, kuri, jo manymu, yra labai iškalbinga.

8. Egidijus įsitikinęs, kad geriausiai originalų mąstymą lavina poezija.

9. Didžiuojasi esąs žemaitis. Turi žemaičio pasą. Būdamas vaikas važiavo į Telšius, kad išmoktų grynos žemaičių kalbos.

10. Domisi ne tik ta literatūra, kurią jam, teatro vadovui, atneša dramaturgai ir režisieriai. Ketina perskaityti Levo Tolstojaus kūrinį „Uždraustoji knyga. Dievo karalystė jumyse“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.