Asta Baukutė: „Ta klaida – man pamoka“

Nemiga, raminamieji vaistai, vaikų ašaros ir padėka Dievui už gyvenimo pamoką – tokia buvo viena sunkiausių savaičių aktorės Astos Baukutės (49 m.) gyvenime po incidento televizijos laidoje.

A.Baukutė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Baukutė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į skandalą patekusi aktorė A.Baukutė atsiprašė visų, kuriuos jos poelgis įžeidė.
Į skandalą patekusi aktorė A.Baukutė atsiprašė visų, kuriuos jos poelgis įžeidė.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

2017-01-22 15:09, atnaujinta 2017-04-11 16:50

Užpraeitą penktadienį įsiplieskusio skandalo, kurio centru tapo A.Baukutė, aistros nenuslūgo visą savaitę. Viskas prasidėjo nuo to, kad nacionalinio transliuotojo pramoginėje laidoje „Atspėk dainą“ emocijų nesuvaldžiusi moteris parodė Adolfą Hitlerį vaizduojantį gestą ir dar sušuko: „Žydas!“

Kilus skandalui socialiniuose tinkluose įsiliepsnojo diskusija, laida, kurioje pasirodė A.Baukutė, buvo nutraukta, o ši istorija sulaukė atgarsio ir užsienio spaudoje.

Vieni smerkė Astą, kiti bandė ją pateisinti. Pati aktorė nusprendė duoti interviu TV3 gyvenimo būdo laidai „Raudonas kilimas“ ir atvirai papasakoti apie incidentą bei įvykius po jo.

Asta neslėpė: savaitė po šios nemalonios istorijos buvo sunkiausia gyvenime: „Aš visų labai atsiprašau – tai buvo nesusipratimas. Savijauta labai bloga, gėriau raminamuosius.“

Po šio, pasak Astos, juokelio ji ir jos šeima sulaukė grasinamųjų žinučių: nužudyti, sušaudyti kaip žydę.

„Kaip supratau, man kai kas jau ieško kapo duobės. Gerai, kalkite mane prie kryžiaus, bet aš tik vieną dalyką noriu pasakyti: nebuvo jokios politikos ir tikrai įvardijau tik tautybę, – dievagojosi aktorė. – Nejaugi žydas Lietuvoje yra įžeidimas? Tai pasididžiavimas, kad mūsų šalyje ši tauta skleidžiasi ir mes kartu su ja.“

Napažabojamo temperamento aktorė atsiprašinėjo net už prigimtį: „Labai atsiprašau visų Lietuvos žmonių, kad turiu tokį temperamentą, kad reaguoju taip, kaip širdis liepia. Taip, iškėliau ranką. Labai atsiprašau, kad kas nors įžvelgė tai, kas man nė į galvą neatėjo.

Aš tik svarstau: kokioje klinikoje daro charakterio plastinę operaciją? Gal jūs kaip „Skrydžio virš gegutės lizdo“ Jacką Nicholsoną išoperuokite mane? Aš vaikščiosiu su randu ir kiti sakys: „Žiūrėkite, ji kadaise juokavo.“

Visuomenė smerkia, draugai stengiasi palaikyti, bet A.Baukutei šiuo metu svarbiausi vaikai.

„Mažieji tokių laidų nežiūri ir apskritai mes esame knygų gerbėjai – skaitome vakarinę pasaką, piešiame, darome įvairius rankdarbius.

Didžiųjų negaliu apsaugoti – yra feisbukas, internetinė erdvė, kuri pasiekia jų ausis. Pastebėjau, kad duktė ilgam užsidaro kambaryje, pagavau verkiančią“, – guodėsi aktorė.

Dėmesio centre ne tik dėl artistinės veiklos A.Baukutė atsidurdavo ir anksčiau, ypač būdama Seimo narė.

Anot jos, prieš keletą metų į politiką plūstelėję pramogų pasaulio atstovai daug ką išgąsdino.

„Daugelis įsivaizdavo, kad mane valdys, kad balsuosiu taip, kaip lieps vienas ar kitas politikas. Aš to nedariau, todėl ir ieškojo kompromituojamos medžiagos, būdų mane valdyti. Nepavyko. Tada reikia kurti įvaizdį, kad kvailas, nežino, nesuvokia.

Lygiai tokia pat reakcija buvo, kai pasakiau, kad gyvybė svarbiausia šiame pasaulyje. Nors ir per kraują, pažeminimus, aš įkūriau gyvybės langelį. Tai buvo visiems labai juokinga“, – savo nuopelnus prisiminė buvusi Seimo narė.

Aktorė teigė, kad tokios situacijos geros tuo, kad leidžia pamatyti tikruosius kolegų, vadinamųjų draugų veidus: vieni užjautė, kiti pasiėmė ruporą ir šaukė norėdami pademonstruoti savo dorybes, vertybes, propagandą. „Visi mes nuodėmingi, visi klystantys. Ta klaida – man pamoka“, – prisipažino aktorė.

Asta visada džiaugėsi savo temperamentu, jai atrodo, kad džiaugėsi ir kiti. Į pramoginę laidą ją kvietė todėl, kad žinojo: A.Baukutė įsiaudrins, laidos žiūrovai irgi atsigaus.

„Šaltis, „Sodros“ mokesčius padidino, kai kam atlyginimą sumažino, kai kas prarado darbą, vaikas emigravo, o čia – gera emocija! O kas yra gera emocija? Tai imuniteto stiprinimas, vitaminas C“, – svarstė komiko talentą turinti aktorė.

Astai vitaminas C – darbas. Ir, pasak jos, kad ir kas nutiktų, reikia gyventi toliau.

„Aš eisiu savo keliu. Aš beprotiškai mėgstu savo darbą. Aš tikrai teiksiu didžiausią malonumą paprastiems, nuskriaustiems, neišgirstiems Lietuvos žmonėms. Aš kursiu vaidmenis. Ir kursiu juos panašius.

Esu iš tų aktorių, kurie nebijo būti negražūs. Visų labai prašau: įsijunkite serialus, kuriuose vaidinu, ir pasijuokime visi kartu“, – paragino A.Baukutė, niekada nepamiršianti šios istorijos.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.