Kristina Savickytė-Damanskienė atvira: „Buvau mušama ir su šokdyne, ir su rykšte...“

„Mane mušė ir aš mušiau... Bet aš esu vaikas ir myliu savo tėvus. Man iki šiol sunku apie tai kalbėti ir prisipažinti, nes mano tėvai buvo inteligentiški žmonės, kurių mokiniai išsibarstę po visą Lietuvą. Tačiau apie tai kalbėti reikia. Buvau mušama ir rykšte, ir šokdyne.

Kristina Savickytė-Damanskienė.
Kristina Savickytė-Damanskienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2017, 9:22 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 11:20 AM

Greitai išmokau, kad jei po pirmo smūgio garsiau rėksi, mažiau gausi. Tuo metu toks vaikų auklėjimo būdas buvo suprantamas“, – LNK laidoje „Valanda su Rūta“ sunkiai tramdydama ašaras pasakojo trijų vaikų mama Kristina Savickytė-Damanskienė.

Moteris drąsiai kalbėjo apie smurtą prieš vaikus. Tiesa, prisipažino, kad jos dukros prašė viešai nepasakoti apie smurtą, kurį patyrė vaikystėje. „Mano dukros prašė apie tai nekalbėti, nepasakoti, kad esu joms ir įžnybusi, ir pastūmusi. Ir paskui dėl to labai gailėdavausi. Tačiau manau, kad reikia apie tai kalbėti...“ – pasakojo garsi aktorė ir prisipažino sirgusi depresija.

Tuo metu organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrenė papasakojo apie savivaldybių sutaupytas lėšas, skirtas socialinei pagalbai ir skurdui mažinti. „Visuose Lietuvos miestuose susiduriu su nuo smurto kenčiančiomis moterimis, vaikais, netekusiais būsto arba gyvenančiais tokiuose namuose, kuriuose gyventi neįmanoma. Iš tokių šeimų norima paimti vaikus, nes jie nepajėgūs išspręsti problemų. Savivaldybės verkia, kad pinigų padėti nėra, tačiau peržvelgus pastarųjų metų ataskaitas matyti, kad vien per 2016 metus buvo sutaupyti 142 milijonai“, – sako R.Dičpetrienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.