Kodėl žymiausias Lietuvos pianistas Petras Geniušas neemigravo?

„Petras Geniušas – turbūt žymiausias Lietuvos pianistas, Tokijuje prieš keletą dešimtmečių pripažintas geriausiu pasaulyje. Virtuozas iš senos muzikų giminės, netelpantis vien į klasikinės muzikos rėmus ir sutraukiantis pilnas sales įvairaus amžiaus klausytojų“, – būtent taip savo ateinančios tiesioginės internetinės laidos „Ryškus. Pokalbiai“ pašnekovą, pianistą Petrą Geniušą, pristato laidos vedėjas Linas Ryškus.

Petras Geniušas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Petras Geniušas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-30 14:41, atnaujinta 2017-04-06 21:17

Nestandartiniais pokalbiais pasižyminčios laidos vedėjas pripažįstą – šis pašnekesys taip pat bus neeilinis, kaip ir klausimai garsiam muzikantui. „Kodėl Petras Geniušas neemigravo, nors turėjo daugybę galimybių? Kaip apskritai muzikantas jaučiasi dabartinėje Lietuvoje? Ar kultūra išgelbės pasaulį? Ar popsas vertas dėmesio ir ar yra Lietuvoje popseris su kuriuo jis norėtų sugrot? Kaip jis suderina savyje ir džiazmeną ir klasiką?“, – klausimus „Ryškus. Pokalbiai“ svečiui P.Geniušui vardija laidos vedėjas.

Pasak L.Ryškaus, šioje laidoje jis su pašekovu stengsis kalbėti ne tik apie asmeninius dalykus, bet ir muziką, jos magiją bendrąja prasme. „Kelių mėnesių kūdikis išgirdęs muziką pradeda linguoti. Mamos mus migdo lopšinėmis. Draugai laidoja su Šopeno maršu. Jaunystės, meilės etapus dažnas mūsų asocijuoja su skirtinga muzika, dainomis. Kokia jos prigimtis? Kas yra garsas, dermės? Kaip jos mus veikia ir kodėl?“ – būsimos laidos gaires brėžia laidos vedėjas.

Nenuspėjamą, įdomų, melancholišką, ironišką ir filosofišką muzikantą – antradienį, balandžio 4-ąją, 11 val., išgirsite tiesioginėje interneto laidoje „Ryškus.Pokalbiai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.