„Valanda su Rūta“ keičia šio vakaro temą

Reaguodama į aktualijas LNK laida „Valanda su Rūta“ keičia šio vakaro temą. Eterį pasieks šiandien nufilmuota laida apie tai, kad po naujų alkoholio draudimų verslininkai grasina kelti kainas arba emigruoti su visu verslu. 

TV laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.
TV laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>LR archyvo nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>M.Penkutės nuotr.
Rūta Mikelkevičiūtė.<br>M.Penkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-04-27 14:54, atnaujinta 2017-04-27 15:43

Jau netrukus Lietuvą atkeliaus vasara – atostogų, kelionių ir, žinoma, lietuviško pajūrio sezonas. Tautinio poilsio mėgėjai jau dabar skaičiuoja, kiek reikės turėti pinigų, kad galėtų savaitėlę kitą praleisti prie jūros. Tačiau verslininkai atšauna: kainos didės ir tai pajus visi. 

„Kaip mums nedidinti kainų, kai valdžia kelia alkoholio akcizus, didina minimalią algą, o mokesčiai didėja kone kas mėnesį?“ – LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta“ piktinsis pajūrio verslininkai.

Laidoje dalyvavęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis atšauna: jam nė motais verslininkų aimanos, esą jie visai negalvoja apie didžiausią Lietuvos problemą – alkoholizmą. 

„Mes privalome mažinti alkoholio prieinamumą ir man svarbiau, kad nuo kepenų cirozės nemirs bent vienas žmogus, negu bankrutuos koks nors verslininkas”, – sakė R.Karbauskis. Politikas tikino, kad neverta lietuvių šviesti ar mokyti gerti kultūringai, nes mes ne ispanai, kurie nuo seno turi alkoholio vartojimo kultūrą. 

Valdžios užmojais mažinti alkoholio prieinamumą piktinosi kavinę Klaipėdoje atidaręs buvęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas. Anot sportininko, mes gyvename laisvoje demokratinėje visuomenėje, todėl turėtume teisę rinktis, kiek ir kada norime išgerti. 

„Pamatysite, kaip lietuviai masiškai važiuos pirkti alaus į Lenkiją ar net Latviją, o Palangos paplūdimyje pardavėjai pardavinės čeburekus ir latvišką alkoholį”, – R.Karbauskiui prieštaravo kiti pajūrio verslininkai.

Ketvirtadienio vakarą, 19 val. 30 min., LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta” – arši Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio R.Karbauskio ir Lietuvos verslininkų akistata bei liūdnos prognozės, kokios kainos mūsų laukia Lietuvos kurortuose: salotos nuo 10 iki 15 eurų, arba nuo 35 iki 52 Lt, jautienos kepsnys – 28 eurai, arba 96,60 Lt, makaronai su sūriu – 13 eurų, arba beveik 45 Lt, ledai desertui – 6 eurai – beveik 21 Lt, ir tai dar ne pabaiga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.