Tomą Cruise’ą prislėgė kaltinimai dėl dviejų lakūnų žūties

Dviejų pilotų, žuvusių filmuojant biografinę dramą „American Made“, giminaičiai dėl tragedijos apkaltino filmo kūrėjus, tarp jų – pagrindinio vaidmens atlikėją Tomą Cruise’ą (55 m.), ir kreipėsi į teismą.

Aktorius T.Cruise’as filme „American Made“ vaidina pilotą B.Sealą.
Aktorius T.Cruise’as filme „American Made“ vaidina pilotą B.Sealą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2017, 5:00 PM

Prieš dvejus metus kuriant filmą apie Kolumbijos narkotikų mafiją „American Made“ dvimotoris „Piper Smith Aerostar 600“ patyrė avariją kalnuose netoli Medeljino miesto. Žuvo du lakūnai – Carlosas Berlas ir Alanas Purwinas, o dar vienas – Jimmy Lee Garlandas – buvo sunkiai sužeistas ir liko iki pusės paralyžiuotas, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Dėl nelaimės žuvusiųjų artimieji apkaltino filmo žvaigždę T.Cruise’ą ir režisierių Dougą Limaną.

Teismui pateiktuose dokumentuose tvirtinama, kad jie vertė pilotus leistis į pernelyg pavojingus skrydžius, be to, dažniau, nei tai leidžia instrukcijos.

Žuvusiųjų artimųjų nuomone, T.Cruise’as ir D.Limanas taip stengėsi įgyvendinti „itin rizikingą projektą“, kad savo veiksmais išprovokavo katastrofą.

Ieškinyje tvirtinama, kad filmo kūrėjai norėdami sutaupyti laiko nepaisė saugumo reikalavimų, todėl nepakankamai kvalifikuotas, neparengtas pilotas esant blogoms oro sąlygoms senu lėktuvu buvo pasiųstas į pavojingą skrydį per nepažįstamą perėją.

Vis dėlto nei aktorius, nei režisierius nenurodyti tarp atsakovų – ieškinys pateiktas kompanijoms „Imagine Entertainment“, „Vendian Entertainment“ ir „Cross Creek Pictures“.

Filmas „American Made“ pasakoja apie pilotą Barry Sealą, kuris dirbo Medeljino karteliui ir buvo JAV kovos su narkotikais valdybos informatorius. Šis pilotas dalyvavo kokaino karaliaus Pablo Escobaro sulaikymo operacijoje.

Tai jau antras atvejis, kai kuriant filmą, kuriame vaidina T.Cruise’as, žuvo pilotas.

Filmuojant veiksmo dramą „Asai“ kaskadininkas Artas Schollis atlikdamas aukštojo pilotažo figūrą nesuvaldė lėktuvo ir nukrito į vandenyną. Gelbėjimo komanda nerado nei lakūno kūno, nei naikintuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.