Vyriausiosios šalies raganos Vilijos Lobačiovienės dukra vaikystėje dėl mamos kentė patyčias

„Kai mama vyriausioji šalies ragana, vaikystė nelepina. Mama nepateko į standartinių, įprastus darbus dirbančių žmonių grupę. Todėl aš taip pat nepritapau“, – sako Ieva. 8-erių, kaip pati pasakoja, ji dar nesugebėjo skaityti – bijojo kalbėti. Todėl prireikė net specialistų pagalbos. Būtent todėl kurį laiką Ieva lankė privačią mokyklą, kur, kaip pati sako, gyveno savotiškomis šiltnamio sąlygomis.

 Vilijos Lobačiovienės dukra Ieva.<br> Stop kadras.
 Vilijos Lobačiovienės dukra Ieva.<br> Stop kadras.
 Vilijos Lobačiovienės dukra Ieva.<br> Stop kadras.
 Vilijos Lobačiovienės dukra Ieva.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 20, 2017, 2:28 PM

„Turbūt ta mokykla mane ir išgelbėjo. Ten buvau labiau prižiūrima. Jeigu kas tyčiodavosi, į tai buvo greitai reaguojama, buvo apie tai kalbamasi, paaiškinama, kad patyčios ne pasaulio pabaiga. Būdama klasėje, kurioje esi tik vienas iš 30-ies, tiek nebūčiau supratusi. Nežinau, kuo man tai būtų pasibaigę...“, – gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ pasakojo vyriausiosios šalies raganos Vilijos Lobačiovienės dukra Ieva Lobačiūtė.

Ieva kalbėjo ir apie tai, ką jai tenka išverti dalyvaujant garsiausiuose pasaulio maratonuose ir triatlono varžybose. Nors nuo garsiojo Bostono maratono, JAV, kurio metu buvo įvykdytas teroro išpuolis prieš šventės dalyvius, praėjo jau ketveri metai, Ieva Lobačiūtė, prisiminusi savo dalyvavimą, sunkiai tramdė ašaras. Ieva buvo viena dalyvių, kirtusių finišo liniją, likus vos kelioms minutėms iki dviejų milžiniškų sprogimų, nusinešusių tris gyvybes ir sunkiai sužalojusių net 264 žmones.

Lietuvoje Ieva vaikystėje kentė patyčias ir buvo vadinama raganos dukra. Anglija Ievai padovanojo naują gyvenimą – karjerą, meilę iš Pietų Afrikos, Johanesburgo, kilusiam Danieliui ir aistrą sportui. Ėmusi bėgioti tam, kad numestų priaugtus kilogramus, netrukus Ieva užsikrėtė sporto virusu. Šiandien ji dalyvauja garsiausiuose maratonuose ir triatlono varžybose. Prieš metus Ieva sudalyvavo didžiausiose ir sunkiausiose žmogaus ištvermės varžybose „Iron Man“ (Geležinis žmogus) ir tapo pirmąja lietuve, įveikusia daugiau nei 200 kilometrų plaukimo, bėgimo ir važiavimo dviračiu distanciją. O šiemet ne tik tai pakartojo, tačiau ir pagerino asmeninį rekordą.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ jau šiandien, 20.30 val., tik per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.