Buvusių premjerų žmonos atvėrė širdį apie karčią vyrų karjeros kainą

Kelionės, visuomenės dėmesys, susitikimai su garsiausiais pasaulio žmonėmis ir sutuoktinio pareigų suteikiamas statutas, kurio pavydi dauguma Lietuvos moterų. Taip ne vienam jų gyvenimas atrodė iš šalies, o koks buvo iš tikrųjų? Jau šį vakarą laidoje „Gyvenimas“ apie tai atviraus pačios buvusių šalies ministrų pirmininkų žmonos.

Buvusios premjerienės.<br> Stop kadrai.
Buvusios premjerienės.<br> Stop kadrai.
 Liudmila Kirkilienė.<br> Stop kadrai.
 Liudmila Kirkilienė.<br> Stop kadrai.
 Janina Butkevičienė.<br> Stop kadrai.
 Janina Butkevičienė.<br> Stop kadrai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 27, 2017, 3:13 PM, atnaujinta Dec 27, 2017, 3:29 PM

„Nemaniau, kad vyro pareigos palies visos šeimos gyvenimą, kad privatumo teks atsisakyti ne tik jam, bet ir mums. Labai klydau. Greitai supratau, kad bus sunku, taip ir buvo”, – laidos žiūrovams nuoširdžiai prisipažins buvusio Lietuvos premjero Algirdo Butkevičiaus žmona Janina, su sutuoktiniu žurnalistams pravėrusi šventiškai išpuoštų namų sostinėje duris.

Jaukiame erdviame bute greta Vingio parko Butkevičiai buvo įsikūrę vos prieš metus, kai ponas Algirdas tapo premjeru. Iš karto po to jo šeimos gyvenimas oponentų ir žiniasklaidos buvo narstomas po kaulelį. Viešai skambėjo ir klausimai, už kokius pinigus premjeras įsigijo brangiai kainuojantį prestižinį būstą.

Už septyniasdešimties kvadratinių metrų butą Butkevičių šeima jau beveik išmokėjo paskolą bankui, o pagrindinį kapitalą prisipažįsta sukaupę dar santuokos pradžioje, kai prekiavo gėlėmis.

Algirdui Butkevičiui tapus premjeru teko kraustytis į Turniškes, bet ponia Janina tai darė labai nenoriai. Prie apsaugos taip pat teko priprasti, nors ministras pirmininkas ieškojo būdų jos atsisakyti. Nepavyko. J. Butkevičienė sako, kad tądien, kai vyras užėmė vieną svarbiausių postų šalyje, pasikeitė visos šeimos gyvenimas.

„Žinodavau, kada vyras grįš ne tik pavargęs, bet ir emociškai išsekęs, todėl stengdavausi bent kažkiek sumažinti tą stresą – namuose sukurdavau jaukią aplinką, kad bent trumpam galėtų atitrūkti nuo valstybės bėdų”, – pasakojo buvusi premjerienė.

Tuo metu kitame Vilniaus gale kitame jaukiame bute dainuojanti eglutė akivaizdžiai džiugina namų šeimininkės širdį.

„Tai Kalėdų dovana mylimam anūkui”, – paaiškino išvaizdi moteris. Ponia Liudmila Kirkilienė eglutę įsigijo pamėgtame sostinės turguje, kuriame priprato ne tik apsipirkti, bet ir sužinoti žmonių nuotaikas, išgirsti tikrąsias tautos problemas. Tai ypač padėdavo, kai 2006-aisiais Gediminas Kirkilas sėdo į premjero kėdę.

„Visada kartojau Gediminui: tu nueik į turgų, paklausyk, ką kalba žmonės, pamatysi tikrąsias jų emocijas, sužinosi skaudulius, tada gal ir sprendimus priimti bus lengviau”, – laidos kūrėjams pasakojo buvusio ministro pirmininko sutuoktinė L. Kirkilienė.

Tuomet, kai Gediminas Kirkilas ėjo premjero pareigas, ponia Liudmila karjerą darė „Lietuvos geležinkeliuose“. Karjeros aukštumų pasiekę abu sutuoktiniai visada puikiai jautė vienas kitą, o ypač atsakomybę, kuri gulė ant jų pečių. Vis dėlto G. Kirkilas šalies klausimus pasilikdavo sau, žmonos jais stengėsi nejaudinti.

„Gaila, kad Lietuvoje premjero institucijai nėra jokios pagarbos, šių pareigų besiimantis žmogus tarsi iš karto pasmerkiamas nepopuliarumui, kritikai ir oponentų puolimui”, – neslėpė garsaus politiko žmona.

Atviri Janinos Butkevičienės ir Liudmilos Kirkilienės interviu – jau šį vakarą 19.30 val. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Gyvenimas”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą