Ilgametis KTU gimnazijos vadovas Bronislovas Burgis prakalbo apie patirtą pragarą

Prieš keletą metų Lietuvą apskriejo rezonansinė žinia: mokytojas baugino mokinę. Tik vėliau paaiškėjo šios istorijos detalės: prestižinės KTU gimnazijos moksleivė užklupta rūkanti, o laikytis pasirašytos sutarties sąlygų pareikalavęs direktorius buvo priverstas išeiti iš darbo.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2018, 10:20 AM, atnaujinta Mar 22, 2018, 5:00 PM

„Tai buvo KTU valdybos patvirtinta sutartis, kurią pasirašė pati mergaitė, jos mama ir aš. Toks susitarimas mums – beveik konstitucija, kurią ji sulaužė nesilaikydama taisyklių. Kodėl turėjo būti daromos išimtys vienam vaikui, nors kiti moksleiviai, kurie buvo pastebėti rūkantys, pasielgė garbingai ir patys išėjo iš gimnazijos?“ – savo veiksmų teisumu įsitikinęs vienas iš KTU gimnazijos įkūrėjų ir ilgametis jos vadovas Bronislovas Burgis, išgyvenęs tikrą pragarą – kelis metus trukusį bylinėjimąsi, dėl to pašlijusią sveikatą ir tris operacijas. O galiausiai Aukščiausiajame teisme išgirdęs verdiktą: nekaltas.

„Neįsivaizduoju, kurioje dar valstybėje galimas toks baisus išteisinimas – niekas net nepaklausė, kokio dydžio kompensaciją sumokėjo Burgis, už ką ta kompensacija. Galų gale, kodėl mano advokatas savo noru pasitraukė iš gyvenimo? Tačiau, jei pasakysiu, kaip mane išteisino, galiu vėl atsidurti kalėjime. Juk viena Pravieniškių šeima parklupdė visus: universitetą, ministeriją, prokuratūrą“, – Lietuvos teisėsauga nebepasitiki B. Burgis.

Didžiulę patirtį turintis 68-erių pedagogas LRT pokalbių laidos „Svarbios detalės“ studijoje pasakojo norėjęs prasižengusiai mergaitei padėti – juk vaikas turi žinoti, kad kiekvienas veiksmas turi pasekmes, kurias žmogus privalo prisiimti.

„Pagalvokite, kaip ta mergaitės dabar gyvens? Ką ji savo vaikams sakys – kad galima pasityčioti iš mokyklos, kitų vaikų, jų tėvų tik todėl, kad turi užnugarį, – baisėjosi B. Burgis, nepaisant visų sunkumų nė akimirką nepasigailėjęs, kad buvo principingas. – Jeigu būčiau nusileidęs – neišgyvenčiau. Be to, būčiau išdavęs ne tik tuos gimnazistus, kuriuos mokiau 25-erius metus, bet ir savo vaikus bei anūkus.“

Vis tik šiandien B. Burgis sako esantis laimingas – buvęs KTU gimnazijos direktorius sulaukė didžiulio kitų gimnazistų, jų tėvų ir net nepažįstamų žmonių palaikymo ir buvo, paties žodžiais tariant, išlydėtas kaip karalius.

Atviras Bronislovo Burgio pasakojimas apie patirtą pragarą – jau šį vakarą, 21.30 val. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Svarbios detalės“. Laidą veda Živilė Kropaitė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.