Petras Gražulis prisipažino, kad turi nesantuokinį vaiką: „Tegu man atleidžia Dievas“

Palangiškė Birutė Navickaitė (31 m.) laidoje KK2 atskleidė, kad ji šių metų balandžio 8 dieną susilaukė dukrytės nuo parlamentaro Petro Gražulio (59 m.). Politikas sako, kad negali šio fakto paneigti: „Aš negaliu to neigti, teismas tą įrodys, aš padarysiu DNR tyrimą. Jeigu susilaukiau – tikrai prisiimsiu atsakomybę.“

 P. Gražulis.<br> LR archyvo nuotr.
 P. Gražulis.<br> LR archyvo nuotr.
 P. Gražulis.<br> LR archyvo nuotr.
 P. Gražulis.<br> LR archyvo nuotr.
 P. Gražulis.<br> LR archyvo nuotr.
 P. Gražulis.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-06-21 11:23, atnaujinta 2018-06-21 16:23

B.Navickaitė laidoje pasakojo, kad apie nėštumą sužinojęs parlamentaras jai siūlė pasidaryti abortą. „Jis pasiūlė apmokėti abortą. Sako: aš viską apmokėsiu, reikia pasidaryti, nes dabar tokia sudėtinga politinė situacija. Aš tada verkiau, labai daug verkiau. Aš jam sakiau, kad noriu vaikelį pasilikti.“

Paklaustas žurnalistų, ar toks susirašinėjimas apie abortą buvo, parlamentaras neneigia, kad susirašinėjimas vyko. „Žinot, toks emocinis susirašinėjimas... Gal kažką ir parašiau.“

Laidoje KK2 mergina parodė ir daugiau skandalingų P.Gražulio SMS žinučių, kuriose politikas ypač nemandagiai atsiliepia apie merginą. „Varė ant manęs visokiausiais žodžiais. Iki 7 mėnesio jis man apie abortą kalbėjo. Sakė, kad nebūsim kartu, jeigu aš nedarysiu aborto. Kad mes išsiskirsime, kad jis grįš pas savo žmoną“, – sakė B.Navickaitė.

Mergina pasakojo, kad viskas prasidėjo Palangos J.Basanavičiaus gatvėje. „Palangoje aš dirbau, o jis ėjo pro šalį – sustojo ir užkalbino. Dar tą patį vakarą aš jį gėrimu pavaišinau, o tada prasidėjo gėlių kalnai...“ – prisiminė mergina.

Po kurio laiko jausmai tarp Birutės ir Petro įsiliepsnojo. „Mes tą vakarą nuvažiavome pas mane į namus, pasiėmėme dar porą draugų ir pasėdėjome. Jis kompanijoje elgėsi labai normaliai, kaip paprastas ir normalus žmogus“, – sakė B.Navickaitė.

Moteris pasakojo, kad pažinties pradžioje Petras buvo nuostabus vyras – tvarkingas, kvepiantis: „Jis labai dėmesingas, labai džentelmeniškas, labai išvaizdus. Moka ir apsirengti, ir pasikvepinti, ir tvarkingas namuose, susirenka kojines, gamina valgyti.“

„Nuveždavo ir parveždavo iš darbo. Grįžus namo laukdavo paruošta vakarienė, nusiveždavo į pirtį pabūti su jo draugais, prie jūros“, – pasakojo B.Navickaitė.

Tačiau prieš gimdymą visa romantika baigėsi. Moteriai skaudžiausia, kad Petras pradėjo ją plūsti: „Vadino negražiai – kagėbiste, agente, kad tyčia jam vaiką padariau. Sakė, kad prezidentė man duos medalį už tai, kad jis bus suėstas. Aš jam juokais atsakiau, kad man duos medalį, o tau duos Auksinį svogūną.“

P.Gražulio kolegos Seime nenustebo išgirdę tokią naujieną. Aušra Maldeikienė teigia, kad P.Gražulis – melagis: „Veidmainis, demagogas ir visada šventą bando vaidinti. Visos tos istorijos nedaro garbės visam Seimui.“

Ketvirtadienį naujienų agentūros BNS pakalbintas „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Seime P.Gražulis pripažįsta, kad su palangiške susilaukė nesantuokinio vaiko ir žada jį išlaikyti.

„Taip, įvyko gyvenime tai, kas įvyko, atsakomybę prisiimu. Prieš gimdymą daviau 2000 eurų, po gimdymo daviau 3000 eurų. Taip, palaikau, finansiškai rėmiau ir remsiu, – BNS sakė P.Gražulis. – Aš pripažįstu, kad gyvenime yra klaida, tegu man atleidžia Dievas, žmonės, ji. O dukrai aš jau paaukojau, daviau 5 tūkst. eurų, ateityje irgi neatsisakau tos pagalbos.“

Anot jo, trumpalaikiai santykiai su mergina užsimezgė praėjusią vasarą Palangoje – su ja politikas susipažino J.Basanavičiaus gatvėje. Politikas sakė, kad tai, jog laukiasi jo vaiko, moteris pranešė po pirmo susitikimo.

„Kyla visokių minčių, yra visokių tų moterų. Jeigu ji nori mane tokiu būdu prisirišti, tai tikrai to nebus. Pasakiau: augink, padėsiu. Ji vis tiek ėmė priekaištauti. Sakiau: jei tau sunku užauginti vaiką, atiduok man, užauginsiu, mylėsiu, ji ir su tuo nesutiko. Dabar beliko, be abejonės, ją remti, tą darau. Vaiką myliu ir mylėsiu“, – kalbėjo parlamentaras.

Palangiškė teigia, kad P.Gražulis ją iki septinto nėštumo mėnesio ragino pasidaryti abortą. Parlamentaras neneigė, kad tokių susirašinėjimų galėjo būti.

„Asmeniškai tikrai nepalaikau, nepasisakau už abortą (...), gal tų žinučių tūkstantis buvo, ji norėjo, kad būčiau su ja... Taip, gal emociškai kažką ir pasakiau, aš to neneigiu. Aš ir dabar pasisakau prieš abortus, bet, žinote, emocijos, pasakytos buvo emocijos. Kaip žmogus ir dabar manau, kad abortas yra nepateisinama priemonė“, – aiškino P.Gražulis.

B.Navickaitė BNS pripažino sulaukusi finansinės P.Gražulio paramos, bet už tai sakė turėjusi iškęsti jo pažeminimus, spaudimą darytis abortą.

„Taip, jis pinigų skyrė, bet su baisiais žeminimais, keiksmažodžiais. Jam galiausiai parašiau – tu duodi pinigų ir įsivaizduoji, kad tu galėsi kolioti mano mergaitę? Nes jis mergaitę išvadino baisia“, – BNS pasakojo mergina.

B.Navickaitė tvirtino, kad su P.Gražuliu susitikinėjo praėjusią vasarą ir rudenį, iki penkto nėštumo mėnesio – anot jos, P.Gražulis nenorėjo, jog ši istorija iškiltų į viešumą, netgi svarstė, jog jai reikėtų išvykti į užsienį. Moteris sakė, kad nebūtų siekusi viešumo, jei nebūtų sulaukusi psichologinio smurto, raginimo pasidaryti abortą.

„Pykdavomės, taikydavomės, vėl pykdavomės, taikydavomės. Paskui liko tik piktumas. Iš pradžių jis sakė, kad reikėtų darytis abortą, paskui labai daug kartų kartojo – sakiau negimdyti, sakiau negimdyti. Neragino darytis, bet po septinto mėnesio tiesiog daug kalbėjo apie abortą. Kaip man jaustis nėščiai? Vaikutis pilve, o jis taip kalba“, – pasakojo jauna moteris.

„Jis sakė, kad vaiką užaugins jo dukra Marija. Aš kreipiausi į Mariją, ji sakė: man to tikrai nereikia. Bet ši moteris niekuo dėta, jis ją tiesiog pakišo, mane pakišo, kad jai parašyčiau“, – teigė ji.

P.Gražulis su buvusia žmona Raminta susilaukė keturių vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.